Fokus på Tottenhamfans i Sverige: Marika

Jag väljer att publicera den sista för i år. Dels p.g.a en viss tidspress. Desto roligare blir det att få presentera en flicka. Finns inte så jättemånga här på sidan. Hoppas att ni blir fler. Lär känna "Morfika" eller Marika Russberg från Piteå. Varmt välkommen, Marika!

Namn:

Marika Russberg

Ålder:

22 år

Familj/boende:

Jag bor i Piteå tillsammans med min sambo Tomas. Till min familj räknar jag också katten "Kisse-katt" och Hunden "Tisse-tass".

Sysselsättning:

Ja, vid Xlnt SNT avd Nokia, grön område.

Favoritspelare i dagens Spurs:

Jermain Defoe, Y-P Lee, Ledley King, Robbie Keane, Pedro Mendes, Mido och Edgar Davids.

Favoritspelare i alla tiders Spurs:

David Ginola, Jürgen Klinsmann, Les Ferdinand och Sol Campbell.

Var slutar Spurs i ligan och varför?

Jag tror att Spurs kniper åt sig tredje platsen i tabellen i år och det ser jag som en stor vinst. Om tre år kan vi vara ett utav de mest spännande kandidaterna till ligatiteln. Jag ser det som intressant om vi kan arbeta bra ute i Europa, men det är viktigt att vi får behålla dagens nyckelspelare för att vi ska hålla även på sikt. Det skapar trygghet och tillhörighet för oss fans, men också för laget som helhet.

Vad saknar du i dagens Spurs och varför / vad gillar du mest?

Jag saknar en riktigt stor stjärna och frontfigur som t.ex. Manchester United har i Ruud Van Nistelrooy, eller Arsenal i Thierry Henry. Ser man på den trupp som Tottenham har idag så är den bred, jag hoppas på Dirk Kuyt och Theo Walcott i första hand. Jag gillar Tottenhams ideal att värva unga talanger.

Följer du något annat lag?

Jag följer Premier League i största allmänhet, försöker hinna med i spelarköpen för de flesta av lagen. Jag har alltid gillat Engelska ligan mest. Mer publik på plats för det mesta än i det glesa Italien (När var det senast utsålt på Stadio Delle Alpi, trots deras storhet?). Sen är det ett särskilt tempo i England som bara får 90 minuter att springa hand i hand med hjärtat, det är vad jag kallar puls. Kanske tack vare Chelsea har ligan lyckats skylta med härliga profiler som t.ex. Crespo och Essien, vilket är härligt. Jag gillar Chelsea en del. I Allsvenskan håller jag på Hammarby, i ishockey håller jag på Luleå Hockey och Skellefteå AIK.

Spelar du själv fotboll eller är aktiv i någon annan sport?

Haha, nej. Men jag spelade fotboll i flickornas knattelag när jag var liten, och på den tiden knubbig. Min enda uppgift som back var att skjuta iväg bollen när den kom mot mig. Jag sköt ofta bollen i bakhuvudet på mittfältarna framför mig. Vid hörnor flyttade jag mig från stolpen så att bollen lätt slank i mål. Jag insåg ganska snabbt att fotboll inte var min talang, idag klarar jag mig bra med mina tv-spel i stället. Då är jag alltid hjälte i de största herrlagen i alla fall.

Har du många souvenirer? Vad har du? Favoritgrej?

Jag har två nyckelringar med Defoe och Keane i miniatyr, sedan har jag replika av matchtröjan. Jag älskar att ha den tillsammans med min mörkbruna skinnkavaj.

Vad skulle du vilja se mera av på spurs.se?

Fler bilder.

Handen på hjärtat. Hur mycket betyder Spurs för dig?

Kanske inte lika mycket som min sambo? Sedan har jag också ett genuint hundintresse som går före mycket annat. Men jag älskar Tottenhams lag och har så gjort ända sedan Klinsmanns framfart i samband med VM 1994.

Vad skulle du vilja bjuda "Mickespurs" på om du träffade honom?

En match i FIFA 06 kanske? Jag kan vara Tottenham så får han glänsa med Beckham i Real Madrid om han vill. Jag spöar honom i alla fall. Jag är ju trots allt det bästa laget!

Jag tackar ödmjukast för att du ville ställa upp och tackar för visat intresse. Match i Fifa 06? Gör dig inte olycklig!

Mikael "MickespursTHSS" Thor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*