Inför Wigan – Spurs

Så var det dags att färdas norrut för att ta sig an årets överraskning i Premier League. Nykomlingen Wigan har övertygat stort och ligger efter tolv spelade omgångar på en högst sensationell andraplats. Med andra ord väntar en mycket svår match.

Wigan tippades inför säsongen bli ett bottenlag med väldigt små chanser att hänga kvar. Kanske är detta en del i framgången då konkurrenterna inte tagit laget på riktigt allvar. Samtidigt har laget spelat en mycket underhållande fotboll och verkligen förtjänat sina inspelade poäng. Spelare att hålla ett extra öga på är den offensive högerbacken Pascal Chimbonda, som spelat strålande under inledningen av säsongen, samt anfallarna Henri Camara och Jason Roberts. I truppen finns också ex-djurgårdaren Andreas Johansson som dessvärre inte fått speciellt mycket speltid. Wigan är ett lag som inte släpper till alltför mycket målchanser. Man försöker att spela fotboll och håller helst bollen längs gräset. Alltså lutar det åt att det blir en välspelad och underhållande match på JJB Stadium i Wigan. Noterbart är också att Wigan i år tappat mer poäng hemma än borta.

Spurs åker till Wigan med fyra raka matcher utan seger. Efter två relativt positiva resultat mot Manchester United och Arsenal där laget stundtals spelade ut sina motståndare gick det desto sämre mot Bolton (0-1) och West Ham i söndags, där man sett till spelet borde ha vunnit. Med andra ord gäller det för Spurs att förvalta det spelövertag man numera ofta har. Lite mer jävlaranamma framför mål vore helt klart önskvärt att se mot Wigan, då inte bara av anfallarna utan även av mittfältet som måste fylla på bättre.

Spurs ställer förmodligen upp med i stort sett samma elva som senast. Backlinjen samt Robinson i målet lär få fortsatt förtroende. Glädjande är också att långtidsskadade Noé Pamarot återigen finns med i truppen efter tre raka reservlagsmatcher. Pamarot börjar dock på bänken. På mittfältet är nog den största frågan om Tainio får fortsätta eller om Lennon tar tillbaka platsen på höger mittfält. Davids, Carrick och Jenas spelar säkerligen från start. I anfallet lär Defoe förpassa Keane till bänken medan Mido får fortsatt förtroende. Laget är dock inte bekräftat.

Då övriga storklubbar nu börjat rada upp sig efter suveräna Chelsea blir resultatet i matchen extra viktigt. Efter de senaste matchernas poängtapp skulle en vinst sitta oerhört skönt. Avgörande blir säkert kampen på mittfältet. Om Spurs lyckas vinna boll där och sedan fylla på framåt samtidigt som man är hetare framför mål än i de tidigare matcherna blir det tre poäng. Låter man Wigan styra för mycket går det sämre. Davids, Carrick och Tainio, förutsatt att han spelar, blir därför nyckelspelare. Slutligen får man också hoppas att den senaste matchen lärde laget att koncentrationen måste vara på topp ända till domaren blåser av matchen!

Spurs (4-4-2):

Robinson
Stalteri – Dawson – King – Lee
Lennon – Jenas – Carrick – Davids
Defoe – Mido

Wigan Athletic (4-4-2):

J.Filan
P.Chimbonda – A.De Zeeuw – S.Henchoz – L.Baines
J.Bullard – G.Kavanagh – D.Francis – L.McCulloch
H.Camara – J.Roberts

Tips: 2-1 till Spurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.