Inför Bolton – Spurs

Svårspelade Bolton står på tur. Båda lagen har fina resultat bakom sig och ingen vill tappa mark i ligatoppen.

Bolton. Laget som kan slå vem som helst och förlora mot vem som helst. Svårtippade och jag kanske måste ge dem ett erkännande som ett stort fotbollslag, även om jag har lite svårt för det. Bolton ligger på samma poäng som oss och det ska mycket till att vi tar och dansar hem detta. Tre poäng behövs för att ligga kvar på den ypperliga plats vi innehar i ligan och trots någon mer match spelad än vissa andra lag så anser jag att vi ligger i topp 5. Det utan att ha utnyttjat vårt material fullt ut, eller kanske jag ska skriva att vissa spelarna inte spelat helt enligt sin prestationsförmåga.

Arsenal sist och jag har analyserat sönder matchen i huvudet. Att det dessutom var ett derby gör det inte lättare att få ut något vettigt att ta med sig från den matchen. Lagen har inga kritiska skador på nyckelspelare. Gardner är fortfarande borta för oss men jag tvivlar på att han tar en plats i startelvan efter en så pass lång skada som drabbat honom, beräknas vara tillbaka den 20 november och då ska han upp i matchtempo.
Stylianos Giannakopoulos och Nicky Hunt kan vara tillbaka i Bolton, men det är osäkert. Jag vet heller inte om de skulle ta sig in i förstaelvan på en gång.

Vårt Spurs ligger som sagt högre upp i tabellen än förväntat, speciellt om man ser till de dystra åren som varit. Spelet har blivit bättre och bättre under säsongen och fokuserar vi rätt så ska detta kunna gå vägen. Det är väldigt skumt att möta lag som Bolton och kanske även i år Wigan. Tottenham känns inte riktigt stabilt, utan brukar kunna tro sig ta hem promenadsegrar, men Wigan t.ex. kan vara ett av det svårare lagen att möta i årets PL och ser man inte upp så är det Bolton och Wigan som tar platserna till Europa nästa år.

Bolton vann i UEFA-cupen mot Zenit St. Petersburg med 1-0 efter Kevin Nolans mål. Bolton har fyra poäng och är på god väg att ta sig till de sista 32 kvarvarande i Uefa-cupen. Det säger faktiskt en hel del om deras kapacitet. Lägger man sedan deras ligaplacering till detta så har de en riktig kanonsäsong hittills.

Spurs är inte ute i Europa, så den jämförelsen kan man inte ta. Vi är ute ur Ligacupen, men har lyckats bra i ligan. Fem vinster och fem oavgjorda ger oss 20 poäng – samma som Bolton. Dock kan vi faktiskt stoltsera med endast en förlust än så länge i ligan. Bara Chelsea är bättre där och som Tottenhamanhängare så vet vi ju att vi inte skulle fått Mido utvisad eller ett andra gult på Chelsea skulle ha delats ut, så visst hade vi fått lika i den matchen.

Tottenham måste dock lära sig att inget är lättköpt och läxan måste vara påläst mot Bolton. Svårt försvar att ta sig igenom samt snabba på att ställa om. Faktum är att vår gamle Ian Walker (okej, född 71, ingen ålder för en målvakt) och tidigare England återfinns i Bolton. Nu tror jag att han inte står men han gjorde några lysande matcher för oss i Tottenhamtröjan. Bruno N´Gotty, f.d. AC Milan och Paris SG, och israelen Tal Ben Haim säkrar bakåt. Nolan anser jag vara farlig och i form. Med sina 24 år finns det nog en del som sneglar på honom som ett prospect. Evighetsmaskinen Gary Speed finns även på mitten i Bolton och han har en vass vänster och bra huvudspel. Framtill så är El Hadji Diouf och Kevin Davies troliga som start på topp och kan säkert ställa till farligheter. Hidetoshi Nakata var enligt rapporter inte så bra utan Jay-Jay Okocha fick kliva in, och han kan mycket väl starta.

Jag kan inte tänka mig annat än att Tottenham startar precis som mot Gunners, bortsett från Edgar Davids, och det traditionella inhoppet av Robbie Keane, om det inte lossnar i målprotokollet före 70 minuter.

Tottenham (4-4-2):

Robinson
Stalteri – Dawson – King – Lee
Lennon – Jenas – Carrick – Davids
Defoe – Mido

Bolton (4-5-1):
Jääskeläinen
Hunt – N´Gotty – Ben Haim – Gardner
Giannakopoulos – Nakata – Nolan – Speed – Diouf
Davies

Tror att vi får en andra förlust i protokollet. Tyvärr 2-1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.