Blackburn – Spurs 0-0

Efter en strålande inledning på säsongen med två raka segrar tappade Spurs sina första poäng i årets Premier League. Matchen på Ewood Park innehöll få heta målchanser och trots att Blackburn låg närmre segern slutade matchen 0-0.

Matchfakta

Premier League
Onsdag den 25 augusti 2005
Ewood Park
Publik: 22 375

Varningar:
Dawson (25)
Neill (40)
Savage (57)
Davids (59)

Utvisning:
Neill (76)

Tottenham Hotspur (4-4-2)

Robinson

Stalteri—-Dawson—- Gardner—- Edman

Tainio—- Mendes (ut 81)—- Brown—- Reid

Mido (ut 53)—-Keane.

Avb: Cerny, Naybet, Davids (in 53), Carrick, Defoe (in 81)

Blackburn Rovers (4-5-1)

Friedel

Neill—-Todd (ut 81)—-Nelsen—-Matteo

Emerton—-Tugay—-Savage—-Reid—-Gamst Pedersen

Kuqi (ut 87)

Avb: Enckelman, Mokoena (in 81), Gresko, Jansen, Johnson (in 87)

Martin Jol gjorde tre förändringar i startelvan sedan 2-0 vinsten över Middlesborough i lördags. Pedro Mendes, Michael Brown och Robbie Keane fick chansen på bekostnad av Michael Carrick, Edgar Davids och Jermain Defoe.

Matchen startade i ett ganska lugnt tempo där lagen kände på varandra. Spurs höll i bollen och såg ut att kontrollera händelserna. En del halvchanser skapades av båda lagen. Matchens första riktiga farlighet stod Blackburn för genom en frispark från den pigge norrmannen Morten Gamst Pedersen som var aktiv genom hela matchen.

I den tjugonde matchminuten skapade Blackburn återigen en målchans när Steven Reid sköt utanför efter fint förarbete av Gamst Pedersen. Några minuter senare försökte Andy Reid överlista Brad Friedel i Blackburnmålet med en skott från 25 meter. Skottet vållade dock inte några större problem för den rutinerade målvakten.

Spurs spelade ganska bra ute på planen men hade väldigt svårt att lyckas på den sista tredjedelen. Istället var det Blackburn som återigen lyckas störa Robinson när anfallaren Shefki Kuqi efter en halvtimmes spel var nära efter bra förarbete av Pedersen på vänsterkanten.

Den andra halvleken påminde en hel del om den första då Blackburn skapade en del chanser. Spurs var, precis som i första, ofarliga framåt men hade ändå hyfsad kontroll på matchen. Tio minuter in i halvleken byttes en anonym Mido ut till förmån för Davids. Bytet var trots Davids kvaliteter ganska överraskande i och med Jols val att gå ner på ett femmannamittfält, med Tainio och Reid som understöd till en ensamt jagande Robbie Keane.

I den 60: e minuten var Michael Dawson nära att spräcka nollan, då han så när nickat bollen i eget mål. Den gänglige mittbacken lyckades dock få bollen över ribban och stod återigen för en stabil insats tillsammans med mittbackskollegan Anthony Gardner.

75 minuter in i matchen fick Spurs ett gyllene läge att avgöra då Blackburns högerback Lucas Neill drog på sig sitt andra gula kort efter att kommit sent in i en tackling på Davids. Utvisningen kom strax efter att domaren missat en situation där Blackburns mittback Andy Todd skallade Andy Reid. En förseelse som också kunde resulterat i ett rött kort.

Efter utvisningen lyckades Spurs till en början flytta fram positionerna och sätta press på Blackburnförsvaret. Tyvärr saknades det en hel del framåt och inte ens formstarke Jermain Defoe lyckades uträtta någonting när han kom in i den 80: e minuten. Kanske skulle Jol ha gett honom lite mer tid än de tio minuter han fick.

Mot slutet slarvades det en del i försvarsspelet och Gamst Pedersen var nära att bli matchhjälte på en hörna som Robinson lyckades parera. Gamst Pedersen var för övrigt bra i Blackburn och ställde till en hel del bekymmer med sin fina vänsterfot.

Sammanfattningsvis ska laget ha beröm för en väl genomförd defensiv där man trots en del farligheter återigen håller nollan. Offensivt finns däremot mycket mer att önska och med spelare som Davids, Carrick och Defoe i startelvan kunde resultatet ha blivit annorlunda. Till Jols försvar ska dock sägas att säsongen är lång och beslutet att vila spelare kan betala sig längre fram då matchandet blir tuffare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.