Spurs-trio i Englandstruppen

Sven-Göran Eriksson namngav tre Tottenhamspelare i sin landslagstrupp inför vänskapsmatchen mot Danmark. Paul Robinson, Michael Carrick och Jermain Defoe. Ledley King skulle varit den fjärde Spursspelaren i Svennis lag men uteblir p.g.a. skada.

Englands onsdagsmatch borta mot Danmark är Svennis genrep inför VM-kvalmatchen mot Nordirland.

Helt klart är att Paul Robinson startar och allt tyder på att Jermain Defoe spelas ihop med Wayne Rooney på topp för att bli samtrimmade i den viktiga VM-kvalmatchen om några veckor. Michael Owen är avstängd i nästa tävlingsmatch och Defoe bör ses som den hetaste ersättaren till Svennis trotjänare.

Defoe och Rooney har spelat på topp tillsammans tidigare. Sin debut tillsammans gjorde de under 48 minuter i vänskapsmatchen mot Sverige på Ullevi 31 mars 2004. Defoe och Rooney hittade varandra mycket bra och anfallsspelet de skapade var tillfredsställande bortsett från att det förlösande målet aldrig kom i en match som Sverige vann med 1-0.

Hela England (och säkert en och annan Spurssupporter) håller nu tummarna för Englands nya anfallspar.

Det relativt nya A-lagslejonet Michael Carrick gjorde mycket fina insatser under Englands USA-turné och får kanske i bästa fall chansen mot slutet av matchen. Det skulle vara intressant att se vad Carrick kan göra för att slå sig in i laget nu när VM-kvalmatchningen sätter igång igen.

Noterbart är att endast ett klubblag förser Englands landslagstrupp med fler spelare än Tottenham, och det är nyrika Chelsea.

Englandstruppen:
Robinson (Tottenham)
Carrick (Tottenham)
Defoe (Tottenham)
G Neville (Manchester United)
Ferdinand (Manchester United)
Rooney (Manchester United)
Carragher (Liverpool)
Gerrard (Liverpool)
G Johnson (Chelsea)
Terry (Chelsea)
Lampard (Chelsea)
J Cole (Chelsea)
Wright-Phillips (Chelsea)
James (Manchester City)
Green (Norwich)
Upson (Birmingham)
P Neville (Everton)
Beckham (Real Madrid)
Hargreaves (Bayern München)
Jenas (Newcastle)
Owen (Real Madrid)
A Cole (Arsenal)
D Bent (Charlton)

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*