Inför Spurs – Blackburn

Då är vi alltså framme vid slutet av säsongen 2004/2005, och fortfarande lever hoppet, även om det mesta av lågan släcktes borta mot Middlesbrough förra helgen. Det lilla hopp som finns kvar är trots allt att Boro möter ett ganska taggat Manchester City, som också har chansen att ta sista och därmed sjundeplatsen som ger Uefa-cupspel nästa år!

Det verkar inte bättre än att Spurs måste vinna med 3-0 över Blackburn på White Hart Lane 15 maj, och dessutom, som om inte detta mirakel vore tillräckligt, så ska dessutom Manchester City vinna, men helst inte med mer än 1-0, annars får vi spä på med fler mål hemma på White Hart Lane.

Det tragiska i hela denna historia är inte att vi skulle ha avgjort detta för länge sedan i ligna, då vi är usla mot just usla lag i Premier League, utan också för att vi hade Boro borta och skulle naturligtvis ha avgjort det hela då! Men är vi inte bättre än att vi kan avgöra matcher mot Bolton, Crystal Palace (förlust 3-0!), West Bromwich Albion, 1-1 i båda matcherna!) och Norwich, ja, då kan väl vemsomhelst räkna ut att vi inget ut i Europa har att göra. Kort och gott, så ska Spurs göra två mål mer än City imorgon, men City måste såklart vinna.

Sedan ska i sig sägas att vi har haft chanser att sätta dit bollen ett antal gånger i år, och det är mer än vad man kan säga om George Grahams tid, och kanske även på Glenn Hoddles tid, även om det redan där blev en förbättring. Jag ser ändå ett Tottenham som har planer för framtiden och jag tror att positiv fotboll kommer att vinna i längden. Några lag står och knackar på dörren för europaspel i England och Spurs är definitivt ett av lagen nästa år, om nu inte Gud är riktigt god imorgon.

Jag tror ändå att Spurs har möjligheten att ta sig ur detta vakuum som vi supportrar och alla vid klubben har känt under många år nu, och det gäller att bygga och putsa diamanter mycket försiktigt så man inte hamnar i Leedsfällan. Jag är mycket nöjd med Defoe och hans förnyade kontrakt – inte för att han kanske är det bästa England har att komma med idag, men för att Tottenham äntligen visar att man tror på de ungdomar som vi har i laget och att det finns potential i dem.

Vad Jol nu än ställer på planen så kan detta bara bli framåt hela vägen. Kanske vi kan få se ett slags 4-3-3 system idag, Han har provat det någon gång, och varför inte satsa på tre forwards där en kan vara släpande.

Thimothee Autoba och möjligen Michael Dawson skulle kunna vara klara för spel men övriga på listan är inte friska nog. Simon Davies, Paul Robinson, Michael Brown, Tony Gardner, Noé Pamarot och Pedro Mendes är definitivt utanför truppen på söndag.

Mest synd kanske det är att Simon Davies är borta då han brukar kunna luckra upp försvar och det är väl kanske det som Blackburn kommer att få inrikta sig på, även om naturligtvis det vore allra mest typiskt för Spurs att förlora en sådan match som denna och City vinner med 1-0. Det enda jag kan rekommendera då är ta det sista av de nio kattliv som vi Spurs-supportrar måste äga.

Trolig startelva för Spurs:

Cerny
Kelly – King – Naybet – Edman
Reid – Davis – Carrick – Ziegler
Defoe – Kanouté

Det blir nog att luta sig tillbaka och enbart hoppas på ett mirakel. Men jag vet att många av oss tror lite mer på att Spurs ska vidare i Europa än chanserna av just ett mirakel så det. Jag är en av dem.

Mitt tips:
Spurs – Blackburn 3-0
Manchester City – Middlesbrough 2-1

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.