Inför Spurs – Aston Villa

Så kommer nu dessa måstematcher på rad, mycket p.g.a. usel fokus i tidigare ganska enkla matcher, men även för att vi haft måltorka och inte gjort mål när vi verkligen skulle ha nätat. Sedan finns naturligtvis de två tappade poängen på Old Trafford i våra minnen, men visst ska Spurs vara så bra att de kan ta sig till Europa utan att leva på en sån usel marginal att vissa dåliga domslut kan hindra oss.

Aston Villa jagar liksom oss de tre som fortfarande går att gå ikapp. Middlesbrough, Bolton Wanderers och möjligen Liverpool! Villa med ett ynka poäng bakom, kommer att ta chansen och kliva förbi Tottenham, medan vi gärna ser till att ta sista chansen och kliva upp på en 7:e plats och hoppas på rätt resultat i FA-cupen för att få hjälp att säkra Uefa-platsen.

Tre matcher kvar och det ger oss nio poäng och allt finns faktiskt i våra händer! Vi möter Aston Villa första maj, sedan åker vi på en tuff bortamatch mot just Middlesbrough. Och den matchen kan inget annat än kallas för sexpoängare. Sist avslutar vi med Blackburn hemma, och den kan också bli en rysare eftersom de var laget som stoppade oss på mållinjen förra gången vi var riktigt nära att ta oss ut i Europa. Nu ska vi dock hoppas på det bästa, och klarar vi inte av att ro båten iland så har vi nog inte ut på havet att göra!?

Båda lagen har hyfsat med självförtroende då deras senaste fem varit utan förlust om vi räknar bort Spurs tragedi på Library, men den matchen har nog de flesta betalat en psykoterapeut för att få ur minnet. De senaste fem mötena lagen emellan är väldigt hårda med singelmål till vinnaren som ett maxförsprång vid fulla 90 minuter. Villa har vunnit de senaste två. Statistiken talar kanske lika för lagen här!

Lagen har dessutom gjort lika många mål i ligan, 42 stycken och Spurs har endast tre färre insläppta än Villa, så båda lagen är lika usla eller bra åt båda hållen. Villa är dock ett lag som inte gillar att resa till London – i alla fall inte denna säsong. Endast ett av 15 möjliga poäng är tagna hittills, och jag hoppas det naturligtvis stannar där! Ett är ett bra nummer för Villa!

På spurs.co.uk skriver de mycket riktigt att Spurs har en usel statistik för just maj och den har varit förödande för laget tidigare säsonger, Spurs är sämsta laget i Premier League vad gäller maj, och det är just nu det gäller att ta sig samman om det ska ske någon gång på året. Bäst kanske hade varit om vi fått spela på lördagen istället?

Tottenham Hotspur FC (4-4-2):

Robinson
Kelly – Dawson – King – Edman
Davies – Carrick – Davis – Reid
Defoe – Mido

Svårt att gissa sig till Jols förstaelva, och han lär behöva Defoe i bättre form. Jag tror faktiskt det finns en chans för Keane att spela från start just på grund av Defoes måltorka. Om någon gång så är det nu som det är dags att spela formtoppar, för vi måste göra mål på chanserna. Sedan hoppas jag att Defoes nya kontrakt kanske ger honom och laget en liten vink om att det är ett satsande Tottenham och att det kan stärka samtliga att göra det lilla extra som behövs i matcher som denna och alla tidigare i säsongen, märkligt, men visst ställer vi ut skorna allt för ofta i matcher som vi egentligen ska kunna vinna med fler än ett mål!

Möjligen hur Aston Villa kan spela imorgon. Mellberg borta, vilket känns ganska bra, då jag anser honom som en av de bättre mittbackarna i Premier League.

Aston Villa FC (4-4-2):

Sörensen
De la Cruz – Delaney – Laursen – Samuel
Solano – Davis – Hitzlsperger – Barry
Angel – Vassell

Det kommer troligen att bli en match som båda lagen spelar som vinna och försvinna. Förloraren är med största sannolikhet borta från Europacupspel och ett likaresultat är inte ett bra alternativ, men visst luktar det lite 1-1 om hela matchen. Inga onödiga straffar tack, och hade vi inte varit på WHL så hade jag nog tippat emot Spurs, men får med solen i ryggen och alla andra faktorer som finns att ta till sätta Spurs som vinnare – 2-1

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.