BAKOM KULISSERNA: Tomas Berg

Sajtens senaste nyförvärv heter Tomas Berg och bor i Mölnbo, utanför Södertälje. Hans uppgift är att översätta våra texter på spurs.se från svenska till engelska.

Jag bor i Mölnbo i Södertälje kommun. Jag är gift sedan många år och har tre barn. Just nu pluggar jag på Lärarhögskolan i Stockholm och jobbar på ett boende för killar som behöver lite extra hjälp. Jag föddes "the year of the double" och är alltså 43 år. Mina stora intressen förutom Spurs och det lidande det medför är musik (spelar bas om det nå´n gång skall startas ett Tottenham Hotspur band), schack, motorcykeln och handboll.

Det här med handboll kanske ska förklaras. Min fru spelade handboll i Irsta HF i början på 80-talet och självklart ville de två stora barnen också prova men tyvärr fanns det ingen klubb i Södertälje eller Gnesta som är våra närmaste tätorter. Så då startade vi en egen klubb. Sedan 2001 har handbolls-Sverige begåvats med Gnesta Stars HK där jag var ordförande i tre år. Vi har ungefär 50 ungar i verksamheten. Min store son Tobias, som är femton år har bytt och spelar nu i Tumba i stället. Dottern Johanna, spelar fortfarande i Gnesta och vi hoppas att vi får ihop ett lag nästa år också. Jag är även domare i handboll.

Jag har följt Spurs sedan 1971. Det var nå´t år efter Tipsextra börjat och alla skulle ju ha ett Engelskt favoritlag. Namnet var ju tilldragande så valet var lätt. Min första hjälte var Martin Chivers. Dom flesta på tiden höll alla på Leeds för dom hade sina glansdagar då och är det nå´t som jag aldrig gillat är det medgångssupportrar, vilket man inte kan anklaga oss för. Kanske är det därför som jag alltid tyckt illa om Leeds United, den där klubben, som för övrigt inte ens är kvalificerade att spela i högsta ligan (de blev invalda), som alla tycker illa om, bryr jag mig inte om över huvudtaget. Mitt stora vurm för "the Lilywhites" kom egentligen igång på allvar 1998 när jag lärde känna Jon som bodde i Tottenham på den tiden. Han är polis i London, en mindre bra schackspelare, en hängiven Spurssupporter och en mycket god vän. Jag har varit över till London tre gånger de sista åren och varit på White Hart Lane och faktiskt aldrig sett Spurs förlora där. Det fick jag lov att åka till Trollhättan för att få se. För övrigt är min son Arvid begåvad med en sällan sedd vänsterdoja. Det har gått sönder lite prylar här hemma. Han är två år och hejar självklart på Tottenham. Han kan inte säga Spurs än men Tottenham funkar. Han ska spela i Spurs när han blir stor. Vi behöver ju alltid en vänsterbreddare. Kom ihåg var ni läste det först!

Tomas Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.