Spurs – Manchester City 2-1

Äntligen kom segern och den satt långt inne. Robbie Keane blir hjälte då han står rätt igen framför mål. Viktiga byten av Jol säkrar tre poäng och Europachansen lever kvar om än svagt.

Det är tur att man inte besitter ett dåligt hjärta, och det är otur att Spurs jämt ska se till att man är kallsvettig några minuter i sex nästan varje lördag! Nu lyckades tillslut Jols pojkar att ta hem de ack så viktiga poängen på WHL mot City, men det satt långt inne, längre än vad jag trodde!

De inledande tio minuterna visade att båda lagen var tvungna att känna på varandra innan spelet riktigt kunde ta fart. Och soccernet skriver mycket riktigt att de båda landslagsmålvakterna för England knappast hade annat att göra än att stå och titta på mittfältspelet. Pearce verkade nöjd med att, som ny manager för City, ha stoppat en väntad offensiv som alltid brukar följa efter att domaren blåser igång på WHL. Och det kan han i sig vara nöjd med för City spelade bra i början och var troligen ute efter en riktigt tråkig halvlek, men ur askan och i elden som det bekant heter. Defoe går sällan mållös länge, och visst hade han väntat länge nog, i mina ögon sett i alla fall. Defoe och Spurs lyckas för första gånen i matchen testa James med ett lamt skott, och allt verkar vara på väg till det bekanta mittfältet när James kastar ut bollen till backen Onuoha. Och till allas vår glädje så bjuds Spurs på något – vilket måste vara någon säsong sedan det skedde på planen – då Onuoha får bollen under foten och ska till och vända sig om för att återfå den på andra sidan så att säga. Till vår glädje har Reid plockat upp bollen redan och lägger in en låg kross till Defoe som står lämpligt kvar onside. Dock går den förbi både Defoe och Cityförsvar, hela vägen till andra kanten där Davies lämpligt nog ser den som en trevlig men troligen förvånande passning från Reid. Då är det alltså dags för Davies och göra målet med en välriktad vrist, men vränger till skottet till den mild grad att det blir en halvtaskig pass till Defoe, som då slutligen lyckas få slut på förödelsen för båda lagen – kan tyckas – och lägger in 1-0 målet en kvart in i första halvlek! Tack.

Nu har vi då äntligen fått första målet och jag samt troligen alla Tottenhamsupportrar hoppas på ett uppluckrat Cityförsvar för att gå lite till anfall och försöka kvittera. Tanken att de skulle få göra mål hade aldrig slagit mig, utan visst skulle det väl ändå bli ett 2-0 mål före halvlek. Nu verkar dock Pearce ha viss effekt och City jobbade sig sakta och säkert in i matchen utan att äga den alls. De kom dock igång dryga halvtimmen med två riktigt vassa chanser, men Robinson gör en riktigt kvalificerad räddning och reder ut stormen även på andrachansen från Barton. Ett riktigt tungt skott. Sibierski hade den första fina chansen med ett välplacerat skott med vänster.
Tottenham lyckas rycka upp sig lite och går till motangrepp och Brown har ett skott på James, men farligare än så blir det inte även om vi lyckas lyfta spelet lite grann. Sedan kommer då kallduschen och det är Fowler som gör det lilla extra i det fina anfallet som Reyna lyckas slå in på en volley. Fowler lyckas halvflippa bollen över till Reyna.
Före detta så har Brown fått en varning och Tottenham är inte riktigt på tårna då Onuoha kan gå lite väl långt med bollen och få bra fart och blick för spelet.
1-1 i halvtid och nöjda är endast tillresta Citysupportrar.

Matchen i andra halvlek börjar lite som första och det känns som båda lagen är tillbaka på noll,vilket de i själva verket var, men Spurs hade lite mer vilja än City, som dock hade den första farliga chansen, och tågade på med målchanser som jag tycker någon av dem bör sätta. James gör en kalasräddning på Reids skott och lyckas mirakulöst nästan, tippa den över. Musampa och Barton är de som ställer till det för bl.a. Kelly och visst vankas det chanser åt båda hållen, men objektiv som jag är så har Spurs ändå greppet om matchen. Det saknas dock ett mål och det verkar var endast ett poäng som ska bärgas hem idag. Mido har två farligheter och den ena kanske han skulle fått sätta efter en bra hörna från Reid, men det vill sig fortfarande inte. Sedan byts då Mido ut och jag själv tycke det är lite farligt eftersom han är på gång samt att klockan tickar. Kanoute tar sig in på planen och kanske inte skapar överdrivet med chanser, men nu börjar det bli stressigt på planen och alla vill väldigt mycket. Gardner och Naybet byter plats med bänk och plan – varför måste vara aggresiviteten p åfasta situationer och vi vill åt luftrummet i Citys straffområde. I min aögon tickar klockan och bytet känns lite knapigt. Sedan kommer då nästa byte och jag börjar undra om det är så att vi försöker slösa tid, men in kommer ganska självklart Keane, och karln är ju en ängel ibland. Jol ska väl också få beröm för att våga ta ett byte så sent som han ändå gör – inte riktigt likt honom. Och vad händer sedan, jo Kanoute, som jag själv suttit och skrikit mig halvt fördärvad på att mannen ska spring, skjuta och framförallt göra mål – egentligen har jag även ifrågasatt hans närvaro på planen överhuvudtaget. Han lyckas slå en brilliant pass till Davies som pangar på James, som klarar men inte håller bollen, och där står Saint Patrick,jag menar Keane och låter sin trogna bredsida få göra första bollbehandlingen för dagen samt matchen tredje och viktigaste mål. Efter detta gör Defoe sin plikt och försöker fördröja spelet så gott det går genom att skjuta bort bollen, men hans fotbollkarriär är mer lysande än skådespeleriet och han får gult kort. Sedan pressar City på och det är riktigt när efter en hörna på övertid. Tur nog går volleyskottet från Mills precis utanför. SLUT!

Tottenham Hotspur (4-4-2): Robinson, Kelly, Naybet (Gardner, 75), King, Atouba; Davies, Brown, Carrick, Reid (Keane, 79); Mido (Kanoute, 63), Defoe. Avb: Cerny, Davis.
Manchester City: James, Onuoha (Mills, 82), Dunne, Distin, Jordan, Barton, Bosvelt (Macken, 89), Reyna, Musampa, Sibierski (Flood, 75), Fowler. Avb: Weaver, Sommeil.

Byten
Tottenham Hotspur:
65 Fredi Kanoute in, 65 Mido ut
76 Anthony Gardner in, 76 Noureddine Naybet ut
80 Robbie Keane, in 80 Andy Reid ut
Manchester City:
76 Willo Flood in, 76 Antoine Sibierski ut
83 Danny Mills in, 83 Nedum Onuoha ut
89 Jonathan Macken in, 89 Paul Bosvelt ut

Som vi ser så spelar inte Edman och han är heller inte på bänken. Skulle jag vara honom så tror jag att jag skulle ta mig ett snack med Jol, för det verkar som om ett förstaval är gjort på vänsterbacken när Atouba skadefri. På Spurs Lodge ansåg sig Edman i en kort intervjuv hoppas på att få starta i dagens match – han verkar ha varit kraftigt långt därifrån, och som vanligt så beklagar jag detta, då jag inte riktigt ser problemet med att spela Edman. Att han sedan har råkat vara på planen vid förlusterna på sistone anser jag borde ge honom stor chans att fortsätta. Det har faktiskt varit väldigt bra spel och fler än anhängare av Spurs anser att vi borde ha varit i semifinal i FA-cupen, samt tagit Charlton. Nu gäller det att nöta in i truppen att de också ska göra mål på chanserna – vi borde ha vunnit detta med två måls skillnad.

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.