Inför Spurs – Manchester City

Nu kan det inte bli annat än seger. Så bra som Spurs ändå har spelat de senaste matcherna och det är bara målen som saknats, så hoppas jag att Jol fortsätter med sitt spel. Det kommer ge utdelning nu på lördag!

Så har vi hamnat i läget där det är lite vinna eller försvinna denna säsong. För att vi ska hänga på lag 5 och 6 i ligan så måste vi nu ta denna hemmamatch. Spurs har spelat väldigt bra, och det är tyvärr så att backlinjens två misstag har fällt oss i de två senaste matcherna. De chanser vi får- och det är positivt nog många – måste vi börja sätta.

Jag vet inte riktigt hur det ska gå till men bollen måste börja rulla vår väg, och inte kan jag påstå att domarna har varit med oss denna säsong heller. Det är svårt när lag backar hem, men vi måste lära oss att slå hål på sådana försvar. Martin Jol har valt att spela med lite olika uppställningar under säsongen och det är kanske det enda jag kan kritisera honom för i sitt arbete. Det kan självklart finnas en hel del positiva saker med att låta truppen variera sig på planen och startelvan, men frågan är om det inte är dags att försöka göra ett omtag och spela med ett förstaval istället för att låta spelarna gå runt på bänken.

Spurs har spelat väldigt bra fotboll i stora delar av matchen och jag tycker och hoppas att de fortsätter nöta tills det börjar ge utdelning. Sedan kanske Mido och Defoe skulle få vara ett förstaval fram och Keane och Kanoute är inhopparna. Risken med att vissa får nöta bänk är naturligtvis att de blir intresserade av att söka sig till en annan klubb. Och det skede som Tottenham befinner sig i idag, som jag ser det, med oerhörda potentiella spelare som kan blomma ut när som helst och de som har blommat ut men inte lyckats ha turen med sig, tappar vi till nästa säsong. Det gäller att Tottenham verkligen visar att de har påbörjat ett bygge av lag och att de inte kommer att släppa spelare som innebär att vi förlorar i fart mot toppskiktet i England och drömmen om Europaspel. Och det enda sättet jag tror vi kan göra det är att lossa lite pengar och betala för att ha storspelare på bänken, trots att speltiden kanske blir lite knapp. De kommer att behövas, även om skadorna varit något färre i år.

Min favorit saknar jag dock sedan han blev skadad och Mendes är/kan vara borta från spel mot Manchester City också, men förhoppning är att han är klar för spel. Jag har saknat honom och hans lugn, för jag anser att vi blir stressade av situationen att ligga under och chanserna sitter inte men klockan tickar på. Mendes har problem med sin tå och det finns olika datum för hans återkomst. Är han på planen redan på lördag så blir jag mycket nöjd!

Vi är nu starka på hemmaplan och det ska till ett Londonlag så gott som, för att få oss på fall. Att dessutom Shaun-Wright Phillips är skadad, får mig inte att fälla tårar. Stuart Pearce måste finna en lösning där! Jol och Pearce har ett förflutet i Coventry och där säger Jol att han verkligen tog i och var ett föredömme för laget i med som motgångar. Enligt The Sun så stöttar Jol Pearce lite i och med att han nu är manager i City och efter det att Kevin Keagan lämnat in och därmed är Pearce mannen vid rodret åtminstonde tills denna säsong är slut!

Vi har inte gjort mål de senaste tre matcherna (borta) och mot Fulham lyckades vi vända derbytrenden men föll då som bekant i onsdagens match mot Charlton. Och 3-0 mot Nottingham spelade ingen roll i omspelet i FA-cupen eftersom det sket sig i söndags. Alltså så behöver vi verkligen en revansch, och det fort! City har blandat och gett med lika-matcher i februari mot Newcastle och Chelsea, men sedan blev det förlust i derbyt mot United och efter Norwich vinsten sedan så åkte man dit mot Bolton!

Själv tycker jag att vi har alla triumfkort på handen och det är hemmaplan, att vi spelar mot City samt att det är nu eller aldrig om denna säsong ska vara levande efter denna omgång för Spurs!
Om vi tittar på vad Jol ställer på planen imorgon, så chansar jag på Mido och Defoe fram. Sedan blir det genast knivigare, men visst blir det väl Mendes och Brown som innermittfält och Davies till höger samt Ziegler vänster. Jag tror att Reid får sitta på bänken – magkänsla? Näe, jag chansar lika hårt som Jol!
Backlinjen kan bli Pamarot – King – Naybet – Edman. Jag är osäker på Naybet, eftersom Gardner verkar vara på spelhumör!

I övrigt är det äntligen en hel del PL-matcher på kupongen för oss som gillar stryktipset och visst ska ni spika ettan på WHL. Den är nog säkrast på hela bongen!
3-0

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.