Spurs tackar nej till Intertoto-cupen

Frank Arnesen har idag bekräftat att Spurs inte kommer att anmäla sig till Intertoto-cupen, om klubben skulle misslyckas att kvalificera sig för spel i Europa på annat sätt.

Tottenham har fortfarande en väldigt bra chans att kvalificera sig till UEFA-cupen via ligan.
Man ligger för närvarande på en nionde plats, men har bara fyra poäng upp till femte- och sjätteplacerade Liverpool och Bolton.
De lag som hamnar på femte och sjätte plats i Premier League är garanterade UEFA-cupfotboll nästa säsong, då Chelsea redan har vunnit Carlings Cup – där vinnaren belönas med en plats i UEFA-cupen, men också är garanterat kvalificerade för Champiopns League.
Om finalen i FA-cupen kommer att spelas mellan Ars**al och Manchester United – vilka båda är i stort sätt garanterade Champions League-spel – så kommer även klubben på sjunde plats i Premier League att få spela UEFA-cupen.

Även om Spurs skulle misslyckas med att hamna på sjunde plats, eller högre, så finns även då en stor chans att man kan få spela matcher mot europeiskt motstånd nästa säsong, då tre europeiska klubbar tilldelas extraplatser via det så kallade Fair Play League.
De tre högst placerade länderna i Fair Play League får skicka den högst placerade klubben i landets Fair Play League till UEFA-cupen.
I dagsläget befinner sig Spurs på andra plats i Englands Fair Play League och då endast Chelsea är högre placerade – och de är ju redan klara för Champions League – så ligger Spurs bäst till i England.
England, i sin tur, befinner sig för närvarande inom topp tre i den europeiska rankningen i Fair Play League, så i skrivande stund så är faktiskt Spurs klara för UEFA-cupen.

En tredje väg in i UEFA-cupen är om man klarar sig bra i Intertoto-cupen, som närmast kan betraktas som ett "C-VM" för europeiska klubbar.
Nu har alltså Arnesen sagt att man inte kommer att anmäla sig till Intertoto-cupen, då den till stor del äger rum under sommaren, då de flesta klubbar antingen har sina spelare på semester, eller är i full gång med den ytterst viktiga försäsongsträningen.

Spurs vill helt enkelt inte riskera att offra en hel försäsong, med nya spelare och unga spelare, genom att ge sig in att spela tävlingsmatcher för tidigt under säsongen.

Detta är garanterat nyheter som kommer att tas emot med blandade reaktioner bland våra svenska Spurs-supportrar.
En hetsig diskussion fördes inför nuvarande säsongen huruvida Spurs skulle delta i Intertoto-cupen om det skulle bli aktuellt.

Av claesoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.