Newcastle – Spurs 1-0

Det blev ingen buckla i skåpet denna säsong heller, och det känns nu tungt att endast ha ligan att fokusera på!

Så är då Spurs ute ur FA-cupen, efter ett tidigt mål från Patrick Kluivert som satte dit den efter förarbete från Shearer. Konstigt nog kändes det som om vi skulle kunna vända på steken, men vissa kritiska beslut ville inte gå vår väg, och det känns som om Spurs och bortaplan inte riktigt går ihop med domarbeslut!

Newcastle United
1. Given, Shay,
2. Carr, Stephen, 19. Bramble, Titus, 6. Boumsong, Jean-Alain, 18. Hughes, Aaron
8. Dyer, Kieron, 29. Bowyer, Lee, 15. Faye, Amdy, 32. Robert, Laurent
9. Shearer, Alan, 11. Kluivert, Patrick
Avbytare: 12. Harper, Steve, 4. Butt, Nicky, 7. Jenas, Jermaine, 16. Milner, James,
23. Ameobi, Shola.

Tottenham Hotspur:
1. Robinson, Paul,
17. Pamarot, Noe, 2. Naybet, Noureddine, 26. King, Ledley, 24. Atouba, Thimothee
16. Ziegler, Reto, 11. Brown, Michael, 23. Carrick, Michael, 7. Davies, Simon
18. Defoe, Jermain, 9. Kanoute, Fredi
Avbytare:
10. Keane, Robbie, 14. Edman, Erik, 30. Gardner, Anthony, 31. Marney, Dean,
37. Cerny, Radek.

Byten Newcastle:
40 Jermaine Jenas, in, 40 Titus Bramble ut.
68 Shola Ameobi, in, 68 Patrick Kluivert ut.
81 James Milner, in, 81 Laurent Robert ut.

Byten Tottenham:
63 Robbie Keane, in, 63 Thimothee Atouba ut.
80 Dean Marney, in, 80 Noe Pamarot ut.
88 Anthony Gardner, in, 88 Noureddine Naybet ut.

Varningar:
Jean-Alain Boumsong 24, Shola Ameobi 81, Alan Shearer 90.

Thimothee Atouba 9, Michael Brown 46, Noe Pamarot 47, Reto Ziegler 73,
Noureddine Naybet 77, Simon Davies 90.

Jag kan inte tycka annat än att vi är riktigt med i matchen och borde enligt mitt tycke ha vunnit den, men visst skulle vi alla gånger fått ta hem den till WHL och låta den avgöras där. Igen så är det Atouba som är på planen och jag vill ju helst av allt se Edman där istället. Nu ska man kanske inte gå för hårt åt honom i just denna match, men visst hade jag gärna sett ett byte i halvlek med Edman från start av andra. Reid kunde som bekant inte spela så han och den skadade Mido blev ersatta av Kanoute och Ziegler. Helt okej för mig, sedan ersattes även Gardner och Kelly i backlinjen och det är ett lag relativt likt Nottingham om vi bortser från backlinjen!
Målet Newcastle gör är lite misstag från Atouba och även King. Och visst är det lite tursamt att Shearer får bollen förbi King. Atouba har inte snabbheten i sig för att kunna stoppa Dyer och han får ganska omgående gult kort.
Efter målet så kör Spurs på och det är vi som styr spelet. Newcastle backar nästan hem och lyckas tyvärr bra med det! Spurs har ett otal lägen men lyckas inte att komma till avslut riktigt skarpt, utan kanske förhastar sig något. De lägen som verkligen är heta är Defoes förtjänst och Kanote får en i gaveln på målet. Det vill sig helt enkelt inte, och Given är riktigt bra i målet de gånger det endast är honom som vi har kvar att passera för att få in reducerarens.

I andra kapar både Brown och Pamarot Robert i Newcastle och åker på gula kort direkt. Sedan tycker jag det är en enda stor press från Spurs och Newcastle har inte mycket att säga till om på mittfältet. Vi spelar riktigt bra och skapar chans på chans, men inget vill gå vår väg. Paniken tilltar såklart ju längre matchen går och Newcastleförsvaret har allt svårare att freda sig från ett kvitteringsmål. Det händer en hel del under sista minuterna och övertiden. Kanske mest ifrågasatt är de två straffsituationer som är på slutet av matchen, ofta brukar den andra handsen i straffområdet på så kort tid betyda just straff, men i detta tillfälle så vil domaren inte blåsa, och jag vet inte vad det är med slutminuterna och Spurs, men det vill sig inte – säsong till säsong. Vi får även en mål bortdömt pga. tumult och handgemäng, Gardner verkar dock tyckas vara syndabock och får sig en varning för filmning!?

Inte ens när vi lyckas ta oss förbi Given så blir det mål utan då står någon idiot ivägen på målinjen – jag blir så trött. Kunde vi inte ha fått sätta den chansen, bara för att få känna en uns av rättvisa i denna fotbollsvärld?

Vi är ute ur FA-cupen och nu återstår så ligan. Vad som än sker så måste de ut i Europa genom den, och helst i år, eftersom vi har ett antal stjärnspelare som troligen kommer att lockas till andra lag. Och ett Tottenham som fortfarande harvar i mitten trots att det är stjärnspäckat är föga intressant, då spelare vill visa upp sig på de stora planerna.

Idag hade vi otur med domslut och att bollen var rund, dessvärre så verkar vi inte få någon hjälp utan har hela tiden motvind! Det känns mycket tungt nu, och inte kommer det att bli bättre utifall inte Spurs rycker upp sig i ligan.

Martin Jol sade att Spurs verkligen satsade för att ge fansen något denna säsong och en semi skulle verkligen vara en sådan present, men det ville sig inte och han anser att domarbesluten inte har gått Tottenhams väg överlag. Jag kan inte annat än instämma! Sedan plockar han inte riktigt ut det lag jag hade velat, men med den enorma otur vi hade idag vad gäller målchanser och domarbeslut så tror jag att han är förlåten från de flesta håll. Hoppas han lyckas hålla ihop truppen några säsonger så vi kan få spela den fantastiska fotboll som vi faktiskt gör idag, den behöver bara finslipas!

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.