BAKOM KULISSERNA: Alexander Strid

Nästa man ur webbredaktionen som ni nu kan läsa om är Alexander Strid från Örebro, matchrapportör och krönikör.

Det känns faktiskt spännande att ha fått en förfrågan om att skriva vem jag är. Faktum är att det är inspirerande att få presentera sig lite mer officiellt på spurs.se. Sedan är det ju alltid kul när någon ber mig att skriva en kortfattad presentation, för antingen blir den det, eller så blir det verkligen inte det. Just nu vet jag inte och tangentbordet glöder ännu ej så det finns förhoppning om en objektiv och kortfattad berättelse ännu!

Alexander Strid heter jag, och därmed trodde jag att allt var löst, men min förpestade bror var vid livet redan när jag föddes och därmed lyckades att ändra det faktumet också! Han, min bror alltså, kunde likt andra små barn inte säga Alexander, när min ömma moder bad honom att återge det namn hon själva hade berättat att jag skulle heta. Således stammade ungen, fortfarande min bror, ut – ”Sascha”. Och det blev ju såklart fel, precis som så mycket i livet hos min bror ska det sedermera visa sig. Historiskt visar det sig att Alexander och Alexandra inte är så lätt att säga för små barn, så därav finns det både i maskulin och feminin form, men brukar stavas Sasja till brudar då! Nåja, Sascha då! Visst, allt bra så långt och livet gick vidare, statsbarn och cement samt asfalt har varit min uppväxt, trots att Örebro inte är allt för stort så är det en tillräckligt stor stad för att lyckas mura igen det mesta av isotopen skog, och därmed blev det grusplaner man lirade fotboll på så fort det vankades något annat än Game boy, innebandy på ungdomsgård samt lyssna på LP-skivor, och då naturligtvis Kiss! Nu ska jag inte fördjupa mig i sånt som var bättre än idag vad gäller 70- och 80-talet jämfört med idag, för det är bara sorgliga gamla människor som skulle skriva något dylikt och tragiskt. Det fanns dock en sak som var bättre förr och det var att Tottenham Hotspur visades på Tipsextra, på helt vanlig TV-kanal – en av de två! Och bäst av allt var ju just att de var bäst av allt! Det min kära far inte förstod var just det och när han vallfärdade över i slutet av 70-talet så köptes det två muggar vid ett derby som han var på. Arenan var såklart White Hart Lane och Spurs-Gunners spelade. Muggarna var således en av varje, och där står fortfarande jag och min bror idag. Jag har dock fler muggar än han – sist jag räknade!

Jag tittade alltid på Spurs, trots att både namn och ligatabeller har fått fiskats upp senare för att se hur det verkligen var då man såg dem första gångerna, för just då var det ju bara matchen man tittade på som var av absolut största vikt. Minuterna efter matchen sprang man ju ut och spelade fotboll och var en den ene och en den andre i fantasin. Tror jag var Chris Waddle mest, men troligen har jag varit hela 1982 års FA-cup finalister flera gånger om – ”schizo” som jag är!

Jag hoppar fram lite i tiden, och fotbollen har följt mig under hela min uppväxt, tillsammans med den lokala i Örebro, som alltid kommit på en god andraplats. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle värdera högst av Tottenham och Sverige idag, och det är ärligt, VM eller ligavinst. Ja, 99% skulle såklart välja Sverige, men va fan, vi har varit ”runners up” mot världens bästa lag i VM så det räknar jag som gott nog, medan jag någon gång i mitt liv vill vara i London när Tottenham är bäst i England, och därmed världen eftersom jag är av den smaken att jag anser att Englands liga är den mest tilltalande i fotbollsväg. Jag älskar även England i deras kulturliv vad gäller musik och språk etc, så jag njuter som fisken i vattnet när jag är där! Jag minns inte om det var år 2000 som jag började surfa på svenskafans.com och blev ganska snart intresserad av att skriva för sidan. Detta höll jag på med från 2001 tills spurs.se startade.
Jag anser att det är helt fantastiskt det som skapats och är därmed naturligtvis mycket stolt över alla fans som kliver in och är aktiva, om så bara på forum och på pubar – vi har kommit långt, och vi kommer en vacker dag att dansa utanför WHL med en gigantisk svensk flagga med THSS på, efter liga eller FA-cup vinst – tillsammans gott folk! Tillsammans!!!

Vad jag gör skulle visst med här också. Svaret är enkelt, jobbar på Ericsson i projekt där vi tar fram nya produkter för nätkunderna runt om i världen! Det har jag hållit på med i tio år drygt och tycker det är tillräckligt roligt för att fortsätta ett tag till.

Familj har jag därtill och de kommer i första hand efter Spurs. Det är min fru Malin och min son Theodor. Han är född 2004-04-16 och är Tottenhamanhängare sedan dess att dagsljuset slog hans fina nuna för första gången – så är det med det. Min fru är ung och jag är ett år äldre vilket ger henne den gedigna åldern av 32 i år. Tyvärr är hon en förlorad själ i fotbollssammanhang och håller på Leeds, vilket som ni vet har gjort ont de senaste åren! Theodors rum är en ”sight for sore eyes”, inrett efter konstens alla regler, med allt vad gammal Tottenhamnostalgi kan åberopa!

Till White Hart Lane har jag varit tre gånger i mitt liv och även faktiskt till ”the Library”. Och, ja, det var Spurs som mötte Arsenal då! Roligast hade jag naturligtvis med den man som jag lärt känna bäst på de forum vi alla har träffats på, dvs. Micke ”Mickespurs” Thor. Vi åkte dit ihop och vilken resa! Jag tänker inte dra allt igen utan ber er som inte läst reseberättelserna att göra det, då jag var med Micke, min egentliga bror, och när jag var med min adoptivbror (?) m.fl. på ”the Library”!

Det känns oerhört kul att säcken börjar knytas ihop både vad gäller svenska Spursfans och Tottenham som lag, då det ändå verkar ha som vi har greppet om vad vi vill åstadkomma både där och här i Svedala!

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.