Inför Spurs – Portsmouth

**Uppdatering Lördag 5/2**
Edman och Keane bänkas, medan Andy Reid och Mido går in i laget från start. Tottenhams laguppställning:

Spurs: Robinson, Kelly, Atouba, King, Naybet; Davies, Brown, Carrick, Reid; Mido, Defoe. Subs: Cerny, Edman, Bunjevcevic, Keane, Marney.

**Uppdatering**
Spurs har fått nya skadeproblem att dras med inför den viktiga Portsmouth matchen. Andy Reid in direkt i startelvan medan Gardner brutit näsan och vi får en lucka i mitten som möjligan kan täppas av Bunj eller Pamarot.

Mido och Mendes är båda skadade i ljumsken och definitivt skadad är Gardner som lyckades spela vidare trots bruten näsa i matchen mot Bolton. Jol kommenterar händelsen på spurs.co.uk som starkt av Gardner – medan jag själv tror att han inte insåg hur illa det gick i duellen och fortsatte spela – dock visst är det helt rätt inställning!

Ziegler även han borta även om han sägs vara 90% frisk och Davis som var tänkt till första elvan har fått ytterligare problem med en ryggskada!

Det kan bli tyngre än vad vi hade hoppats på att denna redan svåra match skulle bli! Hoppas att Keane och Defoe, vilka det nu verkar bli fram, även om man kanske skulle prova andra alternativ om det låser sig i början av matchen, kan ändra sitt spel och göra det mesta av anfallen och chanserna de fåt – de måste sitta idag!

*****

Dags så för ett mittenmöte, ett som vi så gärna hade varit utan. Jag hade hellre börjat skryta med att detta ska bli en promenadseger för ligans fyra-femma, men fallet är tyvärr av den art att vi inte har varit bättre än den för tillfället belägrade 9:e platsen som dessutom känns osäker. Detta är en match vi bara måste vinna för att visa vart skåpet ska stå.

Vi har haft lite problem med att förstaelvan har bytts från ena matchen till den andra. Jag vet inte hur bra det har varit. Dessutom kanske vi inte ska bortse från den typiska oturen vi har haft med mycket avgörande domarbeslut.
Det som Bolton fick en straff av då hela publiken var beredd på en frispark till Spurs, gjorde ju att matchen fick en helt annan karaktär. Man United-matchen vill och behöver jag inte ens gå in på, så visst har vi lite där att skylla på.

Sedan måste vi sätta chanserna. Och det gör vi förslagsvis med Defoe fram och möjligen då utan Keane. Jag tycker det har visat sig att det har varit svårt för Keane och Defoe att göra något konstruktivt ihop då dels deras spelstilar är ganska lika. Dessutom har inte Robbie haft samma skärpa som förra säsongen.

Vi har inte vunnit i ligan sedan nyårsdagen mot Everton – då vi spelade en sån glädjefotboll och riktigt gav oss hän till snabba passar och samtliga var otroligt hungriga på planen. Efter den matchen har det tagit stopp och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som har skett, för vi har nu haft ”lite” lättare matcher ett tag, och kanske kan det just vara det!

Vi spelar bra fotboll mot lag som vi egentligen inte har sån press på att vinna, medan vi har svårt att föra matcherna när motståndet är av sämre rang, om man nu kan uttrycka sig så utan att förnedra Bolton, Crystal Palace och WBA som i sig blev ett lika resultat, vilket i mina ögon är för dåligt för att komma åt den åtråvärda Europaplatsen – för visst är det den vi har spelat för att få i alla dessa säsonger? Det var väl i och för sig så att vi spelade för att hålla oss kvar förra säsongen, men bortsett från den så har vi ju faktiskt hela tiden satsat på att ta oss ut. Och om det någon gång har varit ett starkt Spurslag som ska kunna klara av det så ska det väl vara med männen vi har på papper idag!

Portsmouth vann förra liga matchen hemma på Fratton Park och kan alltså ta en ”dubbel” mot Tottenham på WHL på lördag. Det skulle vara den tredje i sånt fall. Den senaste skedde säsongen 57/58, men Tottenham lär nog göra allt för att se till att vända den taskiga trend som vi haft på slutet i ligan!

Portsmouth har inte gjort mer än ett mål på de nio senaste bortamatcherna enligt spurs.co.uk och Robinson intervjuas där och önskar se samma lyriska Spurs som mot Everton. Det är dags att vända skeppet helt enkelt!

Möjlig uppställning för Spurs då?

Robinson

Pamarot – Naybet – King – Edman

Davies – Mendes – Carrick – Atouba

Defoe – Mido

Vi kan som bäst klättra till 8:e plats efter lördagens omgång men vi kan rasa hela vägen till 13:e om allt går fel! Det säger en hel del om vilket läge vi har och vad som gäller imorgon – vinst!

Alexander Strid

——————————————
Mathias uppdaterar om skadeläget:
Skadade och borta från lördagens match:
Davis, Mendes, Naybet, Ziegler, Gardner, Mido(!), Dawson(!).
Pamarot och Robinson också ev. skadade.
Avstängd: Kanouté

Aktuella för spel: Reid, Bunjevcevic, El Hamdaoui och Marney.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.