Inför Bolton Wanderers – Spurs

Nyförvärven Radek Cerny och Mido återfinns i Spurs trupp till mötet med Bolton på Reebok Stadium. I övrigt börjar lagets skadelista minska i omfång, men varken Sean Davis eller Reto Ziegler är redo för spel och vissa tvivel hyses även över Naybets och Pedro Mendes fysiska hälsa.

Preliminära laguppställningar

Spurs:

———————————–Paul Robinson——————————–

Noé Pamarot—-Noureddine Naybet—-Ledley King—-Erik Edman

Simon Davies—–Michael Brown—–Michael Carrick—-Thimee Atouba

———————-Jermain Defoe——Frederic Kanouté—————–

Bolton:

———————————-Jussi Jäskeläinen—————————-

A Barness—–Bruno N´Gotty—–Fernando Hierro—-Ricardo Gardner

———Kevin Nolan——-Jay Jay Okocha——-Gary Speed———–

El Hadji Diouf————————————–Stelios Giannakopoulos

———————————–Kevin Davies—————————–

Spurs har hämnd att utkräva på Bolton Wanderers då Bolton hade fräckheten att slå Tottenham på White Hart Lane, och till råga på allt på samma dag som den störste legendaren i Spurs historia tragiskt avled.

Å andra sidan lyckades Spurs, som då var under Santini´s regi, besegra Bolton på Reebok Park i ligacupen.

Matchen spelas dagen efter vinterns transferfönster stängts och i skrivande stund återstår det ytterligare två timmar av frenetiskt förhandlande runt om i England och Europa.

Tottenham har lyckats få kontrakt underskrivna av hela åtta spelare medan Bolton i stort sett bara lyckats knyta till sig den 31-åriga fransosen Vincent Candela på ett fem månaders långt lån från Roma. Han kommer dock inte vara tillgänglig till morgondagens match, då han värvades för sent för att hinna bli registrerad för denna omgången.

I och med värvningen av Candela fortsätter Sam Allardyce sin policy med att värva åldersdigna proffs som kan tänkas göra sin plikt för klubben under en limiterad tid.

Helt andra förutsättningar och strategier jobbar Frank Arnesen och Spurs med. Här gäller det att knyta till sig Europas lovande ungdomar till ett lag som kommer att bli riktigt bra först om ett par säsonger. I dagsläget är det inga namn som sänder ut chockvågor i fotbollsvärlden, men alla spelare måste börja någonstans och kan dessa spelares fulla potential blomma ut i Spurs, så kan klubben ha ett lag som kan vara en kraft att räkna med under många år framöver.
En handfull spelare kommer säkerligen inte att nå den yttersta toppen utan gallras bort, men om strax under hälften av de ungdomar Arnesen hämtat sedan i somras blir riktigt duktiga spelare för A-laget, så har han gjort ett mycket bra jobb.

Om vi ska återgå till att tala om matchen, så vet vi alla att matcher mot Big Sam´s legosoldater aldrig är en enkel uppgift att ställas inför.
Det är ett hårt arbetande gäng dugliga fotbollsspelare som har vissa toppar i form av framför allt Jay Jay Okocha, som alltid gör sina bästa matcher mot just Tottenham.

Laget är dessutom ett av de främsta i ligan på fasta situationer, ett faktum som de aldrig tvekar inför att framhäva under matcherna.
Spurs, å sin sida, måste betecknas av ett av de sämre lagen i ligan på att försvara sig mot fasta situationer, så det gäller verkligen att se upp med Okocha´s frisparkar, hörnor och långa inkast. De möts oftast av en man vid främre stolpen och nicktouchas vidare in mot målområdet. Jag har inte sett statistik på det, men jag misstänker att runt 50 % av Boltons mål görs från fasta situationer.

De spelar med en 4-3-3-uppställning, vilket i försvar innebär att de fullkomligen proppar igen mittfältet. Som jag även belyste i införrapporten till senaste matchen mot Crystal Palace så krävs det väldigt boll- och passningsskickliga innermittfältare för att kunna luckra upp det motståndet. Det är även viktigt att försöka komma runt på kanterna. Som vanligt lyssnar de aldrig på mig och givetvis förlorade de matchen.

Lyckligtvis är klubbens enda riktiga högermittfältare tillbaka i spel, men det är osäkert i vilken form han är i eller vilket matchtempo Simon Davies besitter i dagsläget. Enligt rapporter så ska han ha skött sig bra mot West Bromwich i FA-cupen och som Martin Jol säger, så kan man nästan betrakta Davies som ett nyförvärv till truppen.
Tyvärr är klubbens för närvarande bästa vänstermittfältare, Reto Ziegler, fortfarande skadad så platsen till vänster faller till den lite mindre snabba Thimee Atouba.

I anfallet blir det troligtvis Defoe och Kanouté som får äran att stångas med Boltons välväxta backar, men jag är tämligen säker på att både Keane och Mido återfinns på bänken sugna som bara den på ett inhopp.

Även om jag personligen var skeptisk till värvningen av just Mido(det tåls att påpekas att det inte är för hans egenskaper som fotbollsspelare), så kan man inte underskatta betydelsen av att ha en så pass stor och duktig spelare att kunna slänga in i spel om Spurs är i behov av ett mål, eller är i ledning och behöver en stor kille bredvid Kanouté som kan hålla uppe bollen i anfall.

Mido kommer att vara en mycket nyttig spelare att ha tillgänglig i truppen.
Om vi även blir motbevisade och hans mentala färdigheter numer är lika framstående som hans färdigheter på plan, så är jag gladeligen den första som erkänner att jag hade fel.

Den här matchen har även lite av en ”måstematch”-karaktär över sig för båda lagen, då ettav lagen vi eventuell förlust kan komma att se sig förbipasserade av både Manchester City och Aston Villa i händelse av att de båda lagen vinner sina respektive matcher.
Då skulle det laget helt plötsligt befinna sig på en elfte plats och där vill jag verkligen inte se Spurs någonsin igen.

Spurs har också chansen att plocka in viktiga poäng på Charlton, Middlesborough och Liverpool, som samtliga ligger på 37 poäng. Fyra poäng fler än Spurs – och Boltons också för den delen – 34.

Charlton möter Liverpool på hemmaplan och Middlesborough möter Pompey på bortaplan.

Om vi ponerar att Liverpool och Portsmouth vinner dessa matcher så har Spurs bara en poäng upp till Middlesborough på en Europacup-plats.

Jag räknar med att Liverpool den här säsongen är numret starkare än Spurs, så de får tävla med Everton om Champions League-plats, medan Spurs, Charlton och Boro gör upp om den sjätte och sista platsen till Europa.

Tyvärr tror jag inte att Spurs riktigt räcker till än, så mitt tips är att Boro ligger sexa och Spurs sjua i tabellen när den slutsummeras i maj.

Vill Tottenham visa oss fans att de verkligen tänkt utmana, då vill det till att de lämnar de senaste veckornas minisvacka bakom sig och åtminstone får en poäng med sig från drabbningen med Bolton i morgon.

Av claesoul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.