Omspel på WHL 12/2 efter 1-1 mot WBA i FA-cupen

Det blev till slut en straff av Defoe som skulle rädda oss kvar i FA-cupen och ett nytt möte lagen emellan på WHL!

Robert Earnshaw hade en i ribban innan han lyckades ta sig in emellan Anthony Gardner och Paul Robinson för att sedan lägga in en snygg volley och därmed även sätta enorm press på Tottenham, som i sig såg relativt lamt ut och underlägen är inget vi är vana att ta oss ur! Dock är ju alltid FA-cupen just en cup!

Laguppställningar;
West Brom: Hoult, Albrechtsen, Purse, Clement, Robinson, Scimeca, Greening, Gera, Wallwork, Kanu (Horsfield, 78), Earnshaw (Campbell, 78). Avb: Gaardsoe, O'Connor, Kuszczak.

Spurs: Robinson, Kelly, Edman, King, Gardner; Atouba (Gult kort för osportsligt uppförande), Carrick, Brown, Davies (Marney, 75); Kanoute, Defoe (Keane, 75). Avb: Fulop, Bunjevcevic, Pamarot.

Domare: Mark Halsey

Byten
West Bromwich Albion:
78 Kevin Campbell in, Robert Earnshaw ut. 79 Geoff Horsfield in, Nwankwo Kanu ut.

Tottenham Hotspur:
75 Robbie Keane in, Jermain Defoe ut, 75 Dean Marney in, Simon Davies ut.

Vad jag förstår så blir det den 12 februari som det kommer att bli omspel på WHL och därmed flyttas derbyt med Charlton iväg framåt i tiden! Kanske är tur det med tanke på hur kassa vi är på derbyn och att vi får stilla oss lite och ha med oss huvudena till en sådan match medan WBA borde få det svårare på WHL. Lätta segrar vet vi att det inte finns men lättare än övriga PL lag tordes den ändå vara, även om kanske WBA kanske skulle ha haft segern i cupomgång fyra efter två träffar i ramen. Känns skönt att bollen kan studsa åt vårt håll ibland också!

Inte färre än sex ändringar i förhållande till Palace-matchen kunde synas och det vet vi att Jol och co är kapabla att göra – och jag gillar det skarpt! Så ska det se ut, den som inte springer och visar vilja är bankad till humöret för fotboll är på topp igen!
Kanoute och Davies kom tillbaka från skador och Brown fick plats eftersom hans avstängning ansågs avklarad. Jag trodde den var ytterligare en match? Nåja, Atouba in från start och tyvärr p.g.a. skadade Ziegler. Gardner och Kelly istället för Naybet och illa, som sagt, Pamarot! Inte när vaskas det om.

Tottenham var svagt i början och WBA hade ett bra grepp som gav utdelning precis efter en kvart bra spel från deras sida. Tempot var bra enligt spurs.co.uk och trots inga jättehändelser första tio så var det två lag som ville vidare i cupen. Det är ju två gamla rävar som möts i FA cup sammanhang!

Andra kvarten i första halvlek var våran och det resulterade i en straff. Jag hittar ingen statistik men det måste vara en av få för Spurs denna säsong. Inga kommentarer huruvida det verkligen var straff. Hemsidan skriver dock att det såg ut att så vara även om det var protester från hemmapubliken, vilket inte är helt ovanligt i sig. Det var Defoe som blev nedgjord när WBA försvarare Purse gick in för att glidtackla bort bollen när Defoe vände bort honom i straffområdet. Defoe avslutar straffen själv – i nät 1-1!

Det sista av spänning som händer i första är att Edman och Robinson missförstår varandra om vem som ska ta bollen men skottet som Earnshaw skjuter över borde kanske ha varit lite mer precision på från det läge han får!
I andra väger matchen fram och tillbaka och det kunde kanske ha slutat 2-2 eller 3-3 istället, men uppenbarligen en kul match med många avslut där den sista koncentrationen saknades. Båda lagen hade rejäla chanser och WBA har sin andra ramträff, men kvällen skulle sluta oavgjort, så inte ens inbytte Keane kunde ta tillvara på en bakåtnick från uselt backspel av WBA, utan han sätter den i nätgaveln från ett hyfsat men tajt läge.

Känns ändå ganska bra att ta med sig denna erfarenhet hem till the lane och sedan se till att ta sig vidare i cupen. Även om det kommer bli näst intill omöjligt att stoppa Chelsea så kan det ju alltid vara bra för hjärtat att möta exempelvis Arsenal på Old Trafford igen, bara för att få lite puls! FA-cupen är kul och fortfarande finns många roliga lag kvar som vi lätt kan slå och gå långt, förhoppningsvis så långt, med tur i lottning att finalmotståndaren Chelsea bara är kvar och de lär ju redan ha en plats i Europa!

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.