Spurs – Brighton & Hove Albion 2-1

Robbie Keane gjorde sitt 100e mål i A-lagssammanhang via Erik Edmans målpassning och säkrade därmed avancemang i FA-cupen för Spurs.
Brighton gjorde en bra insats och framförallt i andra halvlek gjorde de väldigt svårt för Spurs och det var som väntat aldrig aktuellt att Tottenham skulle promenera hem segern. Men, jobbet gjort och nu väntar vi ivrigt på att få reda på lottningen till den fjärde omgången.

FA-cupens 3:e omgång
Lördag den 8 januari 2005
White Hart Lane
36 094 åskådare

Slutresultat: 2-1
Halvtid: 1-0

Mål
1-0 Ledley King (40:e minuten)
1-1 Richard Carpenter (48:e minuten)
2-1 Robbie Keane (83:e minuten)

Varningar:
Richard Carpenter (52:a minuten)
Erik Edman (63:e minuten)
Gary Hart (74:e minuten)

Spurs:

———————————–Paul Robinson——————————

Stephen Kelly (ut73)-Anthony Gardner—-Ledley King—-Erik Edman

Michael Brown–Pedro Mendes(ut78)–Michael Carrick—-Reto Ziegler

———————-Robbie Keane——Jermain Defoe—————–

Subs:
Marton Fülop
Dean Marney (in 73)
Mark Yeates (in 78)
Noe Pamarot
Phil Ifil

Brighton & Hove Albion:

Michel Kuipers, Kerry Mayo, Guy Butters, Adam Virgo, Adam Hinshelwood, Leon Knight, Daniel Harding, Paul Reid, Richard Carpenter, Gary Hart, Charlie Oatway

Subs: Paul Watson, Alexis Nicolas, Nathan Jones, Dean Hammond, Chris May

Tottenham lyckades i den 83:e minuten till slut knäcka hårt kämpande Brighton och säkra vidare avancemang i FA-cupen genom ett mål från Robbie Keane som var något utöver det vanliga.
Visserligen kunde man ha förväntat sig en mer övertygande vinst av Spurs, men det här är ändå FA-cupen och det räcker med att titta på resultatet för Manchester United, Manchester City, Aston Villa, Crystal Palace, Norwich City och Fulham för att bli övertygad om att inga matcher mot lag från lägre divisioner är vunna på förhand.

Spurs gjorde vad de skulle och vann matchen med 2-1.

De på förhand oroande skadeproblemen var uppenbarligen inte så allvarliga som man lätt fick för sig då Michael Brown, Jermain Defoe och Michael Carrick samtliga kom till spel.
Det var ett starkt Tottenham i övrigt som ställde upp sig på White Hart Lanes gräsmatta vid 16.00 svensk tid och det visar vilken vikt FA-cupen, precis som Ligacupen, spelar för Martin Jol.
Av de som spelade mot Manchester United hade Jol bytt ut eller låtit vila Dean Marney, Pamarot, Rohan Ricketts och Naybet till förmån för Anthony Gardner, Stephen Kelly och de friskförklarade Michael Brown och Jermain Defoe.

Båda lagen bjöd upp till kamp direkt och båda hade också fina chanser i den första halvleken där man hade varsin ribbträff (Spurs träff i virket kom från Robbie Keane, vem annars) och ett par bra chanser till.
Det var dock Spurs som skulle bryta dödläget och man gjorde det genom Ledley King i den 40:e minuten. Efter en kort hörna från Michael Brown sköt fenomenet Ziegler ett inlägg som King lobbnickade över Brightons målvakt Kuipers.

Det var dock nära att Seagulls kunde kvittera på stopptid i den första halvleken, men Paul Robinson gjorde en mycket fin räddning på Leon Knights nick.

De tillresta Brighton-fansen behövde dock inte vänta länge på att se sitt lag kvittera. Det dröjde nämligen inte mer än två minuter in på andra halvleken innan bortalaget tilldömdes en frispark från 20 meter. Richard Carpenter stegade upp och förvaltade situationen på bästa sätt och skickade bollen i en fin båge runt muren och in bakom en chanslös Robinson.

Kom något som en väckarklocka för Spurs, som tog ett bastant grepp om bollinnehavet, men tyvärr saknades den sista killer-touchen i hemmalagets spel.

Trots bra chanser från Defoe, Brown och Ziegler kunde inte Spurs sätta pricken över i:et tills Robbie Keane slog till med en saxspark med sju minuter kvar på matchuret.
Det är svårt att försöka förklara ett mål man inte sett, men tydligen ska Keane ha fått bollen från Edman med ryggen mot mål och en försvarare tätt inpå. Han ska därefter ha lobbat upp bollen till sig själv och gjort ett mål som låter väldigt likt det som var Frederic Kanoutés första mål för klubben. Det han gjorde mot Leeds United i början av första säsongen.

Efter målet stängde Spurs matchen och riktade in sig på att hålla bollen inom laget så mycket det gick. Det hindrade dock inte nyinbytta Mark Yeates från att trolla lite med Seagull-försvaret vid ett par tillfällen. Han skulle mycket väl kunnat ha gjort mål, men antingen väntade han för länge eller så lyckades försvaret bryta i sista sekunden.
Jag skulle bli förvånad om inte Mark Yeates får spela sin första Premier League-match för säsongen, och andra totalt, inom en snar framtid

Av claesoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*