Vadhållningsfirma betalar ut vinst för Mendes mål

Brittiska vadhållningsfirman William Hill beslutade snabbt att betala ut vinst motsvarande 20 gånger insatsen för Tottenhams Pedro Mendes som förste målgörare i toppmötet mellan Manchester United och Spurs.

Återstår att se om fler vadhållningsfirmor följer William Hills exempel. Detta är en klar markering till the FA och domarkåren från de företag med sport som leverbröd att det får finnas någon gräns för hur slapphänt domarbedömning får utföras.

Den tidigare heta diskussionen som förts på internationell nivå om att skapa ett datoriserat system för målburarna i fotboll fortsätter nu med styrkt legitimitet.

Domarskandalen i den dömt mållösa matchen mellan Manchester United och Spurs kan få större konsekvenser än att Man.United i slutet av denna säsong ev orättvist tilldelas Champions League-plats samtidigt som Tottenham missar sin eventuella slutliga efterlängtade Champions League-position.

Det är dock långt kvar av säsongen 2004/2005 och det återstår att se i maj om dessa två poäng (för Spurs) resp en poäng (för Man.Utd) kommer spela en avgörande roll.

Fotboll ska vara dramatik, men inte på detta sätt.

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.