Spurs unga framtidslag gick av Old Trafford-gräset som segrare

Ett lovande ungt hungrigt lag med spelglädje vandrade av Theatre of dreams gräsplan idag med ett leende och en seger med sig hem i spelarbussen. EN 1-0 vinst mot Man.United… som på ett skandalöst sätt officiellt dömdes till 0-0 pga den assisterande domaren Rob Lewis som ej hunnit tillbaka för att se målet. Mer om detta i alla engelska sporttidningar imorgon, var så säkra.

Pedro Mendes uppfattade situationen blixtsnabbt i 89:e minuten. Han såg att hemmamålvakten Roy Carroll efter en utrusning var långt långt från sin målbur och satsade på ett snabbt direktskott. En hög lång lobb FRÅN MITTLINJEN(!) som slutligen genom famlande av målvakten letade sig in ungefär en meter över mållinjen innan Carroll fick tag på den och reflexmässigt (eller medvetet fuskande?) skopade ut den igen.

Det såg alla 67,962 åskådare och tjugotvå spelare.

Men det såg inte den assisterande domaren Rob Lewis som viftade avvärjande med förmodad skräck i blicken och bultande hjärta. Han hade inte hunnit tillbaka från mittlinjen till sidlinjen under de sekunder som Mendes plötsligt sensationella lobb slogs från mittlinjen in i mål.

Trots det, en domarskandal av rekordformat som säkert kommer hamna överst på alla topplistor över Premier Leagues mest klassiska blunders. Domarna borde ändå kunnat se att målvakten var inne i målet till hälften med sin kropp för att skopa ut bollen.

En utförlig beskrivning av matchen kommer i webbredaktionens separata matchrapport senare. I en ny artikel.

Kvällstidningar sökte THSS och Erik Edman för en kommentar direkt efter matchen. Mer om det imorgondagenstidningar.

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*