Jamie Redknapp släpps till Saints.

Tottenham Hotspur gick idag ut med uppgifterna om att man gått med på att släppa Jamie Redknapp till Southampton utan ersättning.

Jamie, som efter att Teddy Sheringham lämnade har varit klubbens kapten, har under Martin Jol fått se sig få allt mindre speltid och har mest befunnit sig på bänken och även om Jol gärna skulle haft kvar Redknapp så tänker han inte hindra honom från att lämna.

Att Jamie Redknapp skulle lämna klubben till förmån för Southampton har det snackats om allt sedan Jamie´s pappa, Harry, tog över bottenlaget och nu är det bara en hälsoundersökning från att bli ett faktum.

Redknapp hämtades till Spurs av Glenn Hoddle under 2002 från Liverpool och var tänkt att vara den spelare som mittfältet skulle kretsa kring. Tyvärr tog Redknapps skadebekymmer fart igen och under de dryga tre säsonger mittfältaren spelat för klubben har han endast spelat 53 matcher.

I och med starten av denna säsong – och införskaffandet av Michael Carrick, Sean Davis och Pedro Mendes – så har konkurrensen av platserna på innermittfältet blivit stenhård och med den fina form som på senare tid visats av Carrick, Mendes och Michael Brown så har det helt förpassat Redknapp utanför förstaelvan.

Det är förståligt att han vill söka sig till en ny klubb då han är skadefri och befinner sig vid en tidpunkt på sin karriär där han vill ha mycket speltid och känna sig delaktig i spelet.

Samtidigt som man måste hålla med om att Jamie inte är den man ska bygga ett framtida Spurs på, tycker vi på spurs.se att det är tråkigt att Jamie lämnar klubben, då han varit en otroligt professionell fotbollsspelare som aldrig slutat att kämpa, inte minst mot sina kontinueliga skadeproblem.
Dessutom har Redknapp varit en förebild för klubbens unga spelare och sett till att alla nya spelare har tagits väl emot under deras första tid i klubben.

spurs.se och THSS vill tacka Jamie Redknapp för allt han gjort under sin tid i klubben och önskar honom all lycka i Southampton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.