Tottenham – Crystal Palace 1-1

Så kom då den lite snöpliga poängförlusten, den match som man kanske hade tippat som en av de enklare av de sex senaste. Det fick alltså bli fem i rad och så denna oavgjorda drabbning – synd!
Defoe målskytt, men det räckte inte för att få alla tre poängen!

Min analys av matchen stannar denna gång enbart av vad Internet har att erbjuda, för nätradio har jag numera som regel att inte använda mig av – den bara förstör fotboll.
Nervöst kan jag faktiskt inte säga att jag var inför mötet och bara det säger att allt inte är som det ska med Tottenham. Ett mycket välspelande lag de senaste fem – inte särskilt svårt att haspla ur sig med resultaten i hand – och inte trodde jag att Palace skulle kunna rubba oss på hemmaplan, även om naturligtvis tanken har slagit mig både en och två gånger!

Tottenham Hotspur

1. Robinson, Paul
17. Pamarot, Noe 30. Gardner, Anthony 26. King, Ledley 14. Edman, Erik
27. Ricketts, Rohan 11. Brown, Michael 23. Carrick, Michael 16. Ziegler, Reto
18. Defoe, Jermain 9. Kanoute, Fredi
Avb.
45 Pedro Mendes IN 45 Rohan Ricketts UT
83 Robbie Keane IN 83 Fredi Kanoute UT

28. Kiraly, Gabor
2. Butterfield, Danny 25. Hall, Fitz 26. Sorondo, Gonzalo 3. Granville, Danny
7. Routledge, Wayne 19. Soares, Tom 15. Riihilahti, Aki 17. Hughes, Michael
32. Lakis, Vassilis 8. Johnson, Andrew
Avb.
68 Sandor Torghelle IN 68 Wayne Routledge UT

Vad kan man då saga om startelvan – inte särskilt mycket. Vet heller inte varför Mendes kommer in i halvtidsvilan mot Ricketts. Defoe, Anthony Gardner, Rohan Ricketts och Reto Ziegler var från start jämfört med Norwich matchen. Robbie Keane och tidigare nämda Pedro Mendes fick sitta på bänken från start medan Thimothee Atouba och Nourredine Naybet uteblev. Enligt ESPN soccernet så hade Autoba problem med foten, medan Naybet vilar utan att jag vet varför, kanske för att Jol ansåg Gardner vara den mer passande i ett fartfyllt derby – vad vet jag!

Tottenham har ett bra lag och flera spelare är inne i startelvan som kanske under andra managers skulle få sitta på bänken mycket mer, men jag tycker att det är bra att det snurras lite på folket och i längden borde ett lag som Spurs dra nytta av att flera positioner redan har inspelade lirare när skadorna kommer.

Crystal Palace manager Iain Dowie tror att Andrew Johnson är ett stort namn redan idag, och kommer att bli en mycket farlig forward. Han har tydligen levererat för Palace i två säsonger nu, och detta lyckades han tydligen med mot Spurs också, även om hans mål tydligen är ett långskott från ingenstans och som letar sig in i nätmaskorna. Jag får hålla mig till tåls innan jag dömer Robinson, och det ska tydligen vara touch på bollen. Är denne Johnson dessutom så bra som hans manager lovordar så kan det ju vara löd i dojan också!

Palace spelar riktigt bra i första halvlek och många sidor skriver att ett likaresultat inte är helt orättvist även om Spurs, som tidigare nämnt tar över helt i den andra och förutom målet av Crystal så borde det ha varit knock i den ronden.

Jol kommenterade efter matchen att han var besviken även att inte kunna ta hem alla tre poäng. Till Team Talk säger han att Tottenham spelade lysande från start av andra till 75 minuten, men att Spurs då borde ha avgjort matchen – någon till av chanserna borde ha suttit.

Tottenham har två rejäla chanser i Brown och Keane innan domaren blåser av. Lika till trots så tror jag inte att vi ska gråta ihjäl oss. Det verkar som om tempot hamnade rätt och de 5 vinsterna i rad får vi se som en rejäl bonus. Lag vi ska slå har vi nu slagit, och även om Palace lite turligt får med sig en pinne hem så har vi nog fått upp moralen i laget inför stundande bataljer som kommer att bli riktigt hårda!

alex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.