Inför Spurs – Crystal Palace

Nu har vi faktiskt haft lite tur. Fem matcher i rad är vunna och truppen är hungriga på mer. Ett derby mot Crystal Palace står i tur och visst ska man ta derbyn på högsta allvar!

Intressant med att Edman tar sig in i första 11; an efter skada, trots att Spurs har gått från klarhet till klarhet i både försvar och mittfält. Det är få managers som skulle våga släppa ett vinnande koncept efter fyra raka vinster, men Jol lade om backlinjen när Edman var frisk och i efterhand kan man ju faktiskt säga att han hade rätt. Autoba ralade in ett snäpp upp på planen och blev sedan utbytt mot Ziegler, vilket kanske fick Spurs att finna ytterligare lite krafter och fart att både göra 1 och 2-0 mot Norwich, som absolut inte saknade chanser att få slut på Tottenhams segersvit!

Lite anmärkningsvärt är att Mendes fick spela hela matchen, vilket jag i sig inte alls har något emot, men vanligtvis brukar han bli avplockad när Redknapp ska in i slutet av matchen. Nu blev det istället den allt mer välspelade Brown som fick gå av, och han ska vara mycket nöjd med sin insats. Här kan Spurs ha gjort en riktigt fin investering, och det är bara att hoppas på en fortsatt uppåtkurva på Browns form, om den nu kan bli mycket bättre.
Nu har vi då kommit halvvägs i ligan och det vänder efter Crystal Palace, och det innebär svårare matcher till en början, Everton, Man U samt Chelsea. Och för att inte hoppas allt för mycket på den segersvit vi nu innehar, samt att vi naturligtvis inte får förlora mot Palace, så har vi ändå ett mycket bra utgångsläge, för vi brukar inte spela särskilt bra under jul, och vi är vana att ha ett rekärt läge. Truppen på topp, och skadorna är få, alltså en riktigt bra julklapp och ovanligt läge för Spurs. Det kan vara ett ypperligt tillfälle att snika åt sig några otippade poäng för det är nog inte ett favoritlag att möta just nu – Spurs alltså!

Vad har vi då att vänta för laguppställning?
Robinson är väl självskriven om någon!
Pamarot, Naybet, King och Edman? Naybet kanske är den som är osäkrast av de fyra att få spela om det är så att Jol tänker göra förändringar i backlinjen. Det är ju oftast så att det inte sker byten där bak i en match, och så har även Jol lagt upp sin taktik, även om han kanske har möblerat om lite då och då, även om skada inte har varit fallet. Kanske vill han att fler ska bli samspelta samt att Naybet och King har en hel del erfarenhet att delegera. Och Naybet kanske inte har det flås som behövs för ett allt för tätt matchschema, så jag kan tänka mig att Gardner får möjligheten att starta. Dessutom är han snabbare än Naybet, som förlitar sig på att läsa spelet. Det beror troligen på vilka anfallare som vårt försvar har att tampas med på tisdag som får avgöra!
Mendes, Carrick, Brown och Autoba! Ja, här tror jag att Ziegler kommer in från start och Autoba får se sig sitta på bänken nu när Edman är tillbaka! Carrick tror jag håller för 1; a elvan och det blir troligen ett sent byte för Redknapp igen, eller kommer Redknapp in tidigare? Tror inte det. Davies och Davis skulle ha större chans om de var hela! Redknapp håller inte i längden, och det känns bra att Jol inte spelar så mycket med honom. Vidare så tycker jag att mittfältet känns bättre och bättre. Brown går ju från klarhet till klarhet och Ziegler vill man ju helt enkelt bara krama, när han sätter fart på vänsterkanten, samt att han är bra på att hjälpa Edman bakåt. Vi vet ju om att Edman gärna följer med sin anfallare och inväntar hjälp innan han går på, och det är precis så jag vill att han ska agera, för det är då mycket svårare att gå förbi än att chansa på en brytning och bli bortgjord.
Mendes? Jag vet inte hur bra han är och om han kommer att klara av sin plats när Davies och Davids är tillbaka, men jag tror faktiskt att han är bättre än de tu, och jag hoppas att han blir kvar för han är bra på att läsa spelat samt har en mycket bra bollkontroll och första mottagning av bollen. Det är dock inte fel att Jol byter om lite i första 11; an, precis som han gjort, för det ger speltid till fler och truppen känner att de får visa sig trots att de kanske inte skulle ta en given plats i första hand!
Framtill tycker jag mig skönja att Jol kör med denna taktik, för jag hoppas att han inte spelar Keane och Kanoute pga att Tottenham inte kommer ha Defoe att spela med senare nästa år!
Det är av yttersta vikt att Defoe är kvar, och även så Kanoute och Keane. Inte bara för skadorna utan även för att sporra dem till att ta sig in i start elvan samt att de ibland kanske behövs samtidigt på planen!

Det har varit en lyrisk period att se Tottenham och deras resultat! Hoppas att vi kan fortsätta i samma anda och även om en och annan förlust tittar in i protokollet, att spelet fortsätter som det gör samt att spelare och stab inte ändrar sig alltför drastiskt efter januari, utan att kontinuiteten finns där även nästa säsong!

Jag blir ju tvungen att tippa resultatet, och det blir inte en uddamåls vinst denna gång, utan vi vinner med 3-1. Derby är derby, men Tottenham-Palace ska det vara skillnad på! Det ska visa sig på WHL på tisdag hoppas jag!

Alex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.