En god liljevit Jul

6 månader har sprungit förbi, och THSS bara växer och växer. En julhäslning från THSS's ordförande.

Julregnet står som spön i backen, och gatorna ligger allt annat än vita härnere i Göteborg där en 12-årig Ardbeg står på julmenyn. Julen skall ju vara så enormt stressig sägs det, ungefär som när en boll kom in i Tottenhams försvar och alla började springa fram och tillbaka för att försöka få tag på den. Jag skriver kom, för så har det varit, men så är det inte längre. Istället har Tottenhams försvar stundtals varit raka motsatsen och faktiskt liknat den typ av Jul som alla borde ha. En lugn sansad Jul där alla hjälps åt för att man skall ha så kul och skönt som möjligt.

Förresten så stämmer det där väldigt bra på en annan företeelse. THSS styrelse jobbar ungefär på samma sätt. Vi hjälps åt och trots att vi täckt in nästan hela Sverige avståndsmässigt, så är beslutsvägarna sällsynt korta. Själv hade jag ingen aning om vad jag egentligen gav mig in på när jag tackade ja till att bli ordförande för något som inte fanns, men som alla med sunt bondförnuft visste borde finnas. Att Tottenham Hotspur FC skall ha en svensk supporterklubb är egentligen lika självklart som att Jultomten borde ta av sig sin fula röd-vita rock och sätta på sig en liljevit med härligt mörkblå mjuka inslag.

Det blir oftast lättare att reflektera när man sitter i lugn och ro i en fåtölj med laptopen i knäet (trots larmrapporter om ökad impotentesrisk). Från början fanns ingenting, noll, nada, zilch, utan bara en underbar sammansättning människor som hade tillräckligt med driv, engagemang och vilja för att starta THSS. Vi hade vid vårt första möte 2004-01-06 som målsättning och förhoppning att kunna komma upp i 200 medlemmar. Så här dan-före-dan-före-dan-före-krossa Norwich-dan så är vi 369 medlemmar. Kanske siktade vi för lågt när vi trodde 200, kanske räknade vi bort Edman-effekten, och kanske var vi dumma nog att inte förstå att minst 369 svenskar är oerhört intelligenta. Oavsett så kommer vi att sikta än högre nästa år. Vi skall växa, och vi skall knäppa alla röd-vita tomtar med Gooners på bröstet på näsan.

369 personer! – med ett sådant medlemsunderlag blir man sporrad, det gör att man jobbar på ännu mer, trots en del strul med försenade medlemspaket och annat, och så här i efterhand så kan jag inte mer än tacka alla för ert oerhörda tålamod och ert stöd, och jag gör det å hela styrelsen vägnar. Samtidigt så är allt det där historia nu, och vi blickar istället framåt. Vi kommer snart att stänga böckerna för detta år, och vi kommer då att ha ett överskott ekonomiskt, vilket vi enligt våra stadgar inte får ha (”Föreningen skall vara icke-vinstdrivande”). Detta plus är något missvisande eftersom vi behöver ha en kassa för att dels kunna hantera subventioner i samband med supporterresa och inköp av tröjor, men inte minst för att vi skall kunna betala nästa års medlemspaket så tidigt som möjligt så att alla som betalar medlemsavgift nästa år snabbt får sitt nya medlemspaket – som inte kommer att bli samma som i år.

Förutom att vi alla skall ta tillfället i akt och njuta av ”Jol’s Blue and White” Army under julhelgen så tycker jag att så många som möjligt skall ta tillfället i akt att se över ekonomin och boka in sig på THSS första supporterresa. Jag är övertygad om att det blir en oerhört minnesvärd resa där THSS kommer att visa alla på White Hart Lane att Tottenham är hela Sveriges lag. Dessutom kommer vi under första kvartalet att hålla ett första årsmöte. Det är fortfarande inte bestämt var och under vilka former som årsmötet skall hållas, men förhoppningen är att så många som möjligt skall kunna delta. Mer info kommer att läggas ut på www.spurs.se.

Slutligen så vill jag återigen tacka samtliga medlemmar för ert stöd under dessa första 6 månader. Kritik som beröm har kommit oss tillhanda och detta är oerhört viktigt för att vi skall kunna fortsätta arbeta för att stärka Tottenhams namn i Sverige och Världen.

Ha en riktigt God Jul och ett underbart liljevitt år.

Jan Juhlin, ordförande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.