Spurs vs Southampton 5-1

Äntligen ramlade då en match in som vi borde vinna, skulle vinna och faktiskt vann – enkelt! Ett taggat Spurs körde över ett mycket svagt Southampton. Fyra i rad – och kanske finns det mer att hämta!

Det känns äntligen skönt att vara spurssupporter igen. En 5-1 vinst är inte var dag som man kan fira. Det är i alla fall inget som man sätter pengar på, och med 3-0 i halvlek så kan vad som helst hända. Nu var dock denna kväll ämnad att gå Spurs väg, och spelet kan man verkligen inte klaga på. Det kunde, utan Saints målvakt Niemi, ha ramlat i ett antal bolalr till för Spurs, men visst ska vi glädjas åt positiv fotboll och att chanser hela tiden vaskades fram samt att man fick utdelning och fortsatte att anfall!

Tottenham Hotspur
1. Robinson, Paul
17. Pamarot, Noe 30. Gardner, Anthony 26. King, Ledley 24. Atouba, Thimothee
27. Ricketts, Rohan 23. Carrick, Michael 11. Brown, Michael 16. Ziegler, Reto
18. Defoe, Jermain 9. Kanoute, Fredi
avb;
8. Mendes, Pedro 10. Keane, Robbie 15. Redknapp, Jamie 19. Davenport, Calum 25. Fulop, Marton

Sputhampton
1. Niemi, Antti
2. Dodd, Jason 5. Lundekvam, Claus 22. Kenton, Darren 19. Higginbotham, Danny
35. Nilsson, Mikael 33. Telfer, Paul 20. Prutton, David 12. Svensson, Anders
7. Phillips, Kevin 14. Crouch, Peter
avb;
6. Jakobsson, Andreas 9. Beattie, James 13. Smith, Paul 29. Fernandes, Fabrice 31. Folly,Yoann

Största segern hittills iår, och vi kunde knappast ha hoppats på en bättre julklapp än den vi fick. Defoe – lysande och han fick så till slut ett hattrick i Spurs. Måtte han stanna hos oss. Som vanligt kan man egentligen aldrig vara riktigt säker med Spurs, och ett 3-0 resultat i halvlek är ju precis det man kanske inte vill ha, men denna gång gick det vägen, även om, som de skriver på spurs.co.uk, var många som minns Man. City som kunde vända i Fa-cupen, och naturligtcis den fasansfulla vändningen av United vid 3-0 på WHL.

Och visst fick gästerna ett 3-1 mål, men denna kväll var Tottenhams och inget skulle kunna neka dem till en 4; e i rad i ligan! Har inte skett sedan 95, vilket de flesta redan vet, samt att Tottenham nu har rest sig efter sex förluster i rad och kan nu se sig själva återplacerade på övre halvan i Premier League.
Första målet får Carrick mycket beröm för då han inte bara bröt ett anfall utan även levererade bollen till Kanoute som fick invänta Defoe som sedan kunde trycka in bollen redan efter sju minuter – en smakstart för Spurs som har ett dåligt facit mot Saint de senaste åren!

Ziegler och Kanoute var inblandade i nästa mål, där Defoe än en gång fick defilera bollen bakom Niemi. Redan här har det varit bud på fler mål och efter ett snyggt 3-0 mål av precis före halvlek, där det kan ha varit antydan till offside på Kanoute, så hade Saints supportrarna knappt fått andas under första halvlek och den kan nog ganska enkelt mätas med den som Spurs spelade mot Arsenal – alltså av yttersta toppklass. Riktigt bra och trevlig fotboll! Skulle det finnas stilpoäng så skulle naturligtvis Tottenham ha kammat hem ett antal tior ikväll!

Southamptonsupportarana skulle tydligen ha börjat sjunga ” we’re gonna win wit 4-3”, och mycket riktigt så fick de sitt lystmäte redan efter några minuter efter andra halvleks start, men denna afton skulle Spurs inte vekna, utan de fortsatte att trycka på och utdelning blev det också! Och visst var det Defoe som skulle få sitt oäkta hattrick på en retur av Niemi efter det att Brown hade plockat upp en dålig rensning och klippt till på volley.

Defoe ser även till att spela fram en inbytt Keane – alltså ”tre” forwards på planen i slutet, då Ziegler fått gå av – en av mina favoriter – och Keane gjorde inget misstag när han fick smörpassen av Defoe. Det är inte helt fel att ha dessa tre herrar i laget, och inget annat PL lag kan gå särskilt säker när de möter ett Tottenham idag, som har ett bra mittfält, mycket bra backlinje, men kanske framförallt, Defoe och Kanoute.

Jag vill inte ens börja tänka framåt utan jag vill gärna suga på karamellen ett tag till, men jag vet mycket väl att jag inte är ensam om att ha sneglat på de kommande matcherna och det är lite tilltalande att tänka tanken att vi kan mycket väl plaock ytterligare 6 poäng innan motståndet börjar mäta sig ordentligt för ett som jag ser det mycket namnstarkt Tottenham! Och visst, dum som man är, har man redan börjat snegla på en Europaplats redan efter denna säsong, men vad vore vi Spurs supportrar utan hoppet.

Svennis var tydligen och tittade på matchem och äverlag tycker jag att Tottenham har börjat få mycket mera focus på sig. Jag hoppas bara innerligt att vi kan börja behålla spelare och tränare en längre tid för att kunna nå upp till målen. Vad vi nu än kommer att bli erbjudna penningmässigt för Defoe, så måste vi inse att vi kommer aldrig att komma någonstans om vi säljer sådana jättetalanger som vi nu lyckats få tag på!
Tilläggas bör att vi inte spelade med Naybet och Edman i backlinjen och trots det avbräcket så lyckades vi freda oss väl. Frågan är hur svårt det blir för dem att ta sig tillbaka till 1; a elvan? Edman har nog större chans än Naybet för Gardner ”springer” man som sagt inte ifrån!

C’mon U Spurs!

alex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*