Glenn Hoddle tar över Wolves

Spurs förrförrförra manager och spelarlegend Glenn Hoddle har nu åter fått ett managerjobb efter att han fick sparken från Spurs i september 2003.

Det är Championship-klubben Wolverhampton Wanderers som har ersatt Dave Jones med den forne Spursspelaren.

Vi kan historien om Hoddle vid det här laget. En hyllad hjälte på White Hart Lane som spelare och som blev manager för klubben 2001.
Installerad som ersättare till George Graham sågs han av fansen som den som skulle vända tio års av elände till "glory, glory" igen, men historien visade att en framgångsrik spelare inte nödvändigtvis behöver vara en framgångsrik manager.
Han största misstag var att förlora spelarnas förtroende, bland annat genom att på träningar vilja visa att han fortfarande var den bästa spelaren i klubben och en förmåga att frysa ut spelare som inte riktigt ansågs vara med i planerna.

Ett annat stort misstag var att han vägrade inse vikten av att ha en städgumma (läs defensiv mittfältare) på mittfältet, utan kanske trodde att fotboll fortfarande kunde spelas med ett gäng offensiva mittfältare a´la Spurs sena 70-tal – tidiga 80-tal.

I september 2003 fick han till slut foten av Daniel Levy och han har sedan dess letat efter jobb. Han har varit favorit till managerposten i bland annat Southampton (som han bekant lämnade för Spurs), West Bromwich Albion.
Nu har alltså Wolves bestämt sig för att satsa på Hoddle som styrman för det sjunkande skeppet.

Vi önskar givetvis Glenn Hoddle lycka till i Wolves och ser fram emot att återigen se honom på White Hart Lane i framtiden. Då vill vi dock inte se hans lag som det segrande.

(Läs även mer om Wolves vs Hoddle på BBC: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/w/wolverhampton_wanderers/4054489.stm )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.