Mauricio Taricco lämnar Spurs

West Ham har idag skrivit kontrakt med Spurs argentinska vänsterback Mauricio Taricco. Tano har inte medverkat alls i A-lagssammanhang under säsongen och släpps nu utan kostnad till Londonklubben

Taricco köptes till klubben av George Graham för fem år sedan och är, tillsammans med Ledley King, den enda spelare från den tiden som har fram tills nu har varit kvar i klubben.
Den hårdföra backen har fått inledningen av säsongen förstörd av skador och har efter sitt tillfrisknande inte medverkat alls i A-laget.
Nu väljer Spurs att lösa argentinaren från sitt kontrakt och låta honom lämna gratis till förmån för Londonkollegorna West Ham United.

Det har blivit något av en tradition av Tottenham att värva ungt från West Ham, samtidigt som The Hammers har knutit till sig de spelare som inte har ansetts ha någon framtid i Spurs.

Taricco är en spelare som varit älskad av de egna fansen och hatad av motståndarna, på grund av hans hårda spelstil och förmåga att reta gallfebern på sina motståndare. Han kanske inte alltid har varit den största talangen, men Tanos attityd på planen har varit väldigt uppskattad i de egna leden.

De saker som jag främst minns Taricco vid är hans kanonskott i krysset mot Leeds förra säsongen, samt hans våldsamma firande mot Charlton samma år, då han i sitt lyckorus över ett Spurs-mål lyckades göra sig så illa att han inte kunde fullfölja matchen.

Vi tackar Mauricio Taricco för den tid han varit i klubben och önskar honom lycka till i Championship-klubben West Ham, där han gör forna lagkamraterna Teddy Sheringham, Sergei Rebrov, Matthew Etherington och Bobby Zamora sällskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.