Davenport och Ricketts tillbaka i Spurs

Försvararen Calum Davenport och mittfältaren Rohan Ricketts har nu båda återvänt till Spurs, efter att ha tillbringat den senaste tiden ute på lån i West Ham respektive Coventry.

Det är Martin Jol som valt att kalla tillbaka Davenport från West Ham, där han hade cirka en månad kvar på sitt lånekontrakt. Detta kan antyda att Jol inte är riktigt tillfredställd med Tottenhams försvar och vill se närmare om Davenport kan vara ett alternativ till en av mittbackspositionerna.
Om dessutom Ledley Kings problem med ett knä inte går över till helgen, och med Richards och Bunjevcevic borta så kommer Davenport att behövas som back-up till Gardner och Naybet i mittförsvaret.

Under sin tid i West Ham spelade Calum tio matcher och sågs av Alan Pardew som en viktig kugge i sitt lag.

En som däremot fullgjprde sitt lånekontrakt är Rohan Ricketts, som tillbringat en månad i Davenports gamla klubb, Coventry City. Där startade han samtliga fem matcher under månaden, men manager Peter Reid valde ändå att inte utnyttja den option om förlängning av låneperioden som "Sky Blues" hade.
Ricketts närmsta framtid är svår att sia om, men antagligen blir det återigen reservlagsspel för hans del.
Visserligen vill garanterat Jol utvärdera 21-åringen ordentligt och se om han kan vara en lösning till den något problematiska högerkanten på mittfältet, men tyvärr känns det som Ricketts inte riktigt räcker till i nuläget.
Trots att Rohan fick en kanonstart på sin A-lagskarriär i Spurs under Hoddle, så har han under Pleat och Santini inte alls funnits med i planerna.
Tiden får utvisa om Martin Jol ser Ricketts som en spelare att satsa på.

Vi hälsar de båda spelarna tillbaka till klubben och önskar dem lycka till framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.