Erik Edman vann utmärkelsen "Årets Back" på Fotbollsgalan

Tottenhams Erik Edman tilldelades ikväll priset för "Årets Back 2004" i den TV-direktsända Fotbollsgalan.
Juryns motivering: "Juryns motivering:
"Kan mycket väl bli Sveriges bäste ytterback någonsin. Känslig vänsterfot, precisa inlägg och prickfri i det defensiva spelet. En av EM:s bästa spelare på sin position."
Erik, som med ett fint fotbollsår gjort sig väl förtjänt av denna utmärkelse, vann priset i konkurrens med bland andra nominerade Olof Mellberg och Alexander Östlund. THSS var på plats på Fotbollsgalan och framförde gratulationer till Erik å alla svenska Spursfans vägnar. Edman berättar mer om läget i Tottenham just nu…

Erik, som vilar från landslagets vänskapsmatch mot Skottland på onsdag, fick dispens av Tottenhamklubben att under måndag eftermiddag flyga till den direktsända Fotbollsgalan i Stockholm för att hämta sitt pris. Han berättar för spurs.se att han därför missade måndagens träning.

"Jag kommer missa träningen imorgon också, men jag kör ett eget hårt träningspass själv imorgon eftermiddag med en av mina tränare" förklarar den välklädda vänsterbacken.

"Jag har missat mycket nu under de sex veckor jag var borta och vill träna så mycket som möjligt nu för att få tillbaka matchtempot i kroppen" fortsätter Erik.

"Träningarna är bra och intensiva nu. Alla ger allt. Det är mycket bra stämning i spelartruppen och jag STORTRIVS verkligen i klubben. Det är ett stort lyft för mig att spela i Tottenham och jag tror att vi med detta talangfulla lag tar oss till Europacuperna nästa säsong. Kanske är vi inte mogna att göra det redan detta år. Nästan hela startelvan är ju ny för denna säsong, så det säger sig självt att vi behöver tid att spela ihop oss" förklarar Edman som hela tiden blir avbruten av ryggdunkningar och gratulerande handskakningar från hela fotbollsbranschen.

"Även om vi under säsongsinledningen vann matcher och reste hem från svåra bortamatcher med poäng med oss, så har vi presterat vår bästa fotboll under de senaste matcherna mot Bolton i cupen och Londonlagen i ligan. Sista halvlek mot Charlton och första mot Arsenal spelade vi riktigt bra. Ändå har vi märkligt nog förlorat de matcher vi spelat bra." berättar han.

Erik tror mycket på Michael Carrick som en spelmotor på mitten och är imponerad av sin vänsterkantkollega Ziegler trots sin unga ålder. "Det här laget kan bli riktigt stort".

Han verkar vara fylld av självförtroende, och vem skulle inte vara det efter att just ha lyft priset för årets bästa svenska försvarare?
____________

Mathias Bridfelt – punktmarkerar Fotbollsgalan på plats i Stockholm för THSS räkning.

(De övriga vinnarna: http://expressen.se/index.jsp?a=207015 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.