Vänsterbacksproblem för Tottenham

Just när Erik Edman gjort reservlagscomeback drabbas Tottenham av nästa backslag – den irländska landslagsbacken Stephen Kelly har brutit tummen!

Det var i slutet av onsdagens Ligacupsmatch mot Burnley som Kelly bröt tummen. Dessutom åkte han på en hjärnskakning, vilket gör att han nu är helt borta från lördagens derby.

Detta lämnar Tottenham i en möjligtvis svår situation, då man saknar en matchtränad vänsterback:

– Thimothee Atouba är alltjämt skadad i sitt knä sedan Portsmouthmatchen.

– Goran Bunjevcevic skadade sig mot Charlton i lördags så pass allvarligt att han fick uppsöka sjukhus. Där konstaterades det att han drabbats av en inre blödning i skenbenet. Detta gör att han kommer vara borta en tid framöver.

– Erik Edman har varit skadad i 6 veckor på grund av en allvarlig hjärnskakning. Denna sägs nu ha gått över, och Edman spelade 60 minuter i gårdagens reservlagsmatch utan att känna av någonting.

– Anthony Gardner spelade likt Edman match igår, och verkar även han vara på gång. Han spelade 75 minuter utan att märka av sin fotskadad.

Det ska dock sägas att Tottenham även har den unge schweizaren Reto Ziegler som alternativ på vänsterbacken, men hans offensiva kvaliteter kommer att behövas högre upp i banan.

Jacob Rosander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*