Martin Jol tar över efter Santini

Inte helt oväntat bekräftade i dag Tottenham att Martin Jol har blivit utsedd att ta över som Head Coach efter att Jacques Santini av personliga skäl sade upp sig i fredags.

På dagens AGM (Annual General Meeting) bekräftade Frank Arnesen att klubben beslutat att ge holländaren Martin Jol fulltidsjobbet som Head Coach för Englands mest ärorika klubb.
Även om spekultaionerna som vanligt varit stora i England om vem som skulle ta över dirigentpinnen efter Jacques Santini´s chockartade avhopp, så kommer det knappast som en överraskning att det blir Martin Jol.

Dessutom har många varit överens om att Jol även skulle vara det bästa alternativet. Han har varit i klubben ett halvår nu och sägs vara väldigt omtyckt av såväl spelare som personal i THFC.

Martin Jol kom till klubben i somras från RKC Waalwijk i holländska förstadivisionen, där han gjort ett fantastiskt jobb på en mycket begränsad budget. Det var Frank Arnesen som specifikt ville ha Jol som assistent till Santini och bara faktumet att Jol blev framröstad till bästa manager i Holland två år i följd får Arnesens "head-hunting" att verka befogad.

Jol är känd för att vara en duktig man-manager som dessutom är mycket bra på att utveckla talanger och få ut det absolut bästa ur sina spelare.
Han är inte heller helt oerfaren av engelsk fotboll då han som spelare tillbringade en tid i både West Bromwich Albion och Coventry City.

Dessutom rapporteras det om att Jol föredrar att prägla sina lag till att spela en attraktiv, teknisk fotboll.
Dessa egenskaper tillsammans borde betyda att han i dagsläget är det ultimata alternativet som Head Coach för Spurs.

Martin själv är uppenbarligen väldigt nöjd med uppdraget, som han anser vara bland de mest prestigefyllda jobben i England.

Att han även är väl medveten om och uppskattar klubbens historia bekräftas av hans uttalande om gårdagens minnesceremoni till Bill Nicholson:
-" Yesterday all the players and I were at the Memorial Service for Bill Nicholson and we could not help but be inspired by the values and standards that he set and which we must try to regain”.

Hur Jol väljer att formulera sitt team återstår att se, men högst troligt är att Chris Hughton tar rollen som Assistant Head Coach och Dominique Cuperly blir First Team Coach. Det är mycket möjligt att Jol och Arnesen väljer att ta in ett nytt ansikte till tränarstaben, om de anser det nödvändigt.

Vi lyckar Martin Jol all lycka i världen som Head Coach för världens finaste klubb och hoppas att han lyckas att bringa framgångar till White Hart Lane.

Av claesoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.