Inför Spurs – Charlton

Matchen mot Charlton Athletic blir andra London-derbyt i rad för Tottenham Hotspur.
Förhoppningsvis blir det både bättre resultat och insats än i den senaste matchen mot Fulham. Ska Spurs äntligen lyckas vinna ett London-derby?
På de senaste 17 matcherna mot lag från huvudstaden har Tottenham bara lyckas vinna en endaste match. Ett gott tecken kan vara att den senaste vinsten faktiskt var i bortamötet mot just Charlton förra säsongen.

Preliminära laguppställningar

Spurs:

———————————–Paul Robinson——————————–

Noé Pamarot—-Noureddine Naybet—-Ledley King—-Mauricio Taricco

Simon Davies—–Jamie Redknapp—–Pedro Mendes—-Reto Ziegler

———————-Jermain Defoe——Robbie Keane—————–

Charlton:

——————————-Dean Kiely—————————-

Luke Young—-Chris Perry—-Talal El Karkouri—-H Hreidarsson

Graeme Stuart—Danny Murphy—Matt Holland—Dennis Rommedahl

———————-Jason Euell—–Jonatan Johansson ——–

Matchen mot Charlton Athletic blir andra London-derbyt i rad för Tottenham Hotspur.
Förhoppningsvis blir det både bättre resultat och insats än i den senaste matchen mot Fulham. Ska Spurs äntligen lyckas vinna ett London-derby?
På de senaste 17 matcherna mot lag från huvudstaden har Tottenham bara lyckas vinna en endaste match. Ett gott tecken kan vara att den senaste vinsten faktiskt var i bortamötet mot just Charlton förra säsongen.

Spurs går in i matchen något skadeskjutna. Av spelare från en förmodad startelva saknas fortfarande Erik Edman och Thimotée Atouba. Dessutom förvärrade Sean Davis sitt dåliga knä i matchen mot sin gamla klubb, Fulham, och tvingas nu till en operation. Han befaras vara borta från spel i två till tre månader. Detta är ett klart avbräck för Spurs mittfält. Förmodligen går Jamie Redknapp rakt in på Davis´ plats på lördag, nu när kaptenen är tillbaka efter tre matchers avstängning.

I övrigt förväntas Santini behålla samma startuppställning som senast.
Möjligtvis anses Taricco tillräckligt match-fit för att göra säsongsdebut på vänsterbacken i stället för Goran Bunjevcevic samt att Frederic Kanouté kan få starta på topp. Mest troligt i så fall är att det blir Robbie Keane som får bereda väg för den långe mannen från Mali.
Det kan komma att bli sena ändringar då flertalet spelare under veckan har varit småskadade. Bland annat sades det att Santini endast hade tolv spelare tillgängliga under ett av veckans träningspass. Är det inte Tottenham, så säg.

Vi får hoppas att laget i veckan har gått igenom olika anfallskombinationer och lagt stor vikt vid spelet på motståndarens planhalva. Det börjar bli tjatigt att inför varje match betona vikten av rörelse, löpvillighet och snabbt passningsspel. Men i och med att anfallsspelet är lagets i särklass största svaghet så kan man inte undgå ämnet.
När nu även det defensiva spelet i de senaste matcherna visat vissa brister är det än viktigare att Spurs är kapabla att göra mål. Vi vet ju alla att offensiv potential finns, men det gäller att få bitarna att falla på plats och se till att spelet reflekterar summan av den individuella skickligheten.

Än sämre form än Spurs, har nog Charlton för tillfället. Utslagna i ligacupen mot Crystal Palace och utbuade i senaste hemmaförlusten mot Middlesbrough.
Alan Curbishley lär göra vissa förändringar och bland annat lär vi se Spurs-rejecten Danny Murphy tillbaka i laget. Dessutom är dansken Dennis Rommedahl tillgänglig igen efter skada.
Tre andra gamla Spurs-bekanta kan komma att figurera. Från start bör Chris Perry och Luke Young spela, medan förra årets Tottenham-lån Paul Konchesky på sin höjd kommer sitta på bänken.

Laget från The Valley har ett katastrofalt facit på bortaplan i år. På de sex matcher laget spelat borta har de bara lyckats samla en poäng och de är säkerligen desperata för en bortavinst.

Men om det finns en arena i England där Charlton kan vinna på bortaplan så är det nog White Hart Lane. Sedan laget kom tillbaka till Premier League så har fem matcher spelats på White Hart Lane. Resultaten har i tur och ordning blivit 2-2, 0-0, 0-1, 2-2 och slutligen förra säsongens 0-1. Med andra ord så har Charlton aldrig förlorat en Premier League-match på The Lane.

Vi får se om de kan fortsätta på den inslagna vägen, men förhoppningsvis kommer Santinis mannar sätta ordentliga käppar i hjulen för gästerna.

Det kommer inte bli en vacker match, då det är två lag som för tillfället hellre ser sig ta poäng än att spela bländande fotboll.
Det lär inte heller bli något målkalas, men jag tror inte det blir mållöst.
Det är egentligen omöjligt att tippa utgången, men på pappret har Spurs det bättre laget och det måste ju någon gång även avspeglas i slutresultatet.

Eller?

Av claesoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.