Edman sjukskriven ytterligare en månad

Huvudskadan Erik Edman ådrog sig i Evertonmatchen har visat sig vara allvarligare än vad man tidigare trott. Nu får Tottenham tyvärr klara sig utan Erik i fyra veckor till. Mycket illa för Erik, laget och trist för den svenska TV-publiken.   

(Erik Edman. foto: Mathias Bridfelt)

När Erik började träna igen kände han sig yr och en obehaglig tryckande känsla mot huvudet. Doktorerna har nu ordinerat strikt vila och inga häftiga rörelser i ytterligare några veckor innan Erik får börja träna igen.

Detta är ett hårt slag mot Tottenhams försvar som varit enastående säkert under säsongsinledningen. Vem som nu ska ta hans plats i matcherna mot Portsmouth, Bolton och de högoktaniga Londonderbyna mot Fulham, Charlton och Arsenal är oklart. Det finns en liten chans att Erik kan återvända till laget för Arsenalmatchen den 13 november. Det skulle vara mycket trist att inte få se en strålande Edman i Arsenalderbyt.

Ett troligt scenario är att Atouba ersätter Edman på vänsterbackspositionen med senaste Spurstillskottet schweiziska ynglingen Ziegler som vänstermittfältare. Möjligen kan Davies konkurrera med Ziegler om den platsen under förutsättning att den hårt arbetande vikarien Brown eller nykomlingen Carrick på högerkanten.

Ett annat scenario är att Gardner kommer in som ordinarie vänsterback. Något jag inte önskar, då Gardner på den positionen tenderat till att bli omsprungen tämligen enkelt.

Det känns dock som att vi inte har någon vänsterback i truppen som matchar Edmans säkerhet defensivt.

Detta kan komma att visa sig på resultattavlorna de närmaste fem sex kanske sju matcherna.

På grund av detta är det viktigare än någonsin att Spurs börjar göra fler mål i varje match. Vi kommer förmodligen inte kunna spela lika säkert på 1-0 resultat längre.

Vi önskar Erik lycka till med rehabiliteringen. Våra tankar är med dig och förhoppningarna är stora om att återse dig i Spurs snygga matchtröja inom kort!

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*