Tre Spurs-spelare i Englands startelva igen?

På lördag är det så återigen dags för VM-kval. England tar emot Wales hemma i en match som kan kallas ett brittiskt derby. Med i truppen finns de tre Tottenhamspelarna Paul Robinson, Ledley King och Jermain Defoe. Men kommer de att få spela?

På målvaktssidan konkurrerar den hittills väldigt stabile Robinson med Manchester City's David James. James har tidigare varit Svennis givna förstaval, men sistone kan Robinson ha gått förbi. Ett tecken på detta skulle kunna vara att Spurs-keepern fick stå i den svåra bortamatchen mot Polen i senaste VM-kvalmatchen. Mitt tips är att Robinson får starta.

Sedan har vi då mittbacken Ledley King som om möjligt varit ännu mer stabil än Robbo. Konkurrensen här är dock mördande; King, John Terry, Rio Ferdinand samt en fjärde spelare slåss om två platser. Under Ferdinands avstängning och den fjärde spelarens skada har King spelat tillsammans med Terry, men det mesta talar för att King nu får ge plats för Ferdinand.

Till sist har vi så Jermain Defoe. Den unge anfallaren startade säsongen i stor stil, med 3 mål på de 4 första matcherna, men har på sistone mattats aningen. I landslaget gjorde han dock mål i sin debut från start. Här konkurrerar han med Michael Owen, Alan Smith och Wayne Rooney. Frågetecken finns för Owen som är halvskadad. Jag tror att Svennis väljer att följa den allmäa opinionen och spela de unga kelgrisarna Defoe och Rooney. i

Dessutom har vi högeryttern Simon Davies som är given i Wales landslag.

Med lite tur kan den som vill alltså se tre Tottenhamspelare i England (och Simon Davies i Wales) på lördag klockan 16.00 på Viasat Sport 2. Med lite otur kanske det inte blir någon…

Jacob Rosander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*