Edman fredsmäklare i spelarbråk – Redknapp avstängd tre matcher

Erik Edman blev återigen rubrikernas man, när han i lördagens match mot Everton ingrep i ett handgemäng som uppstod i spelargången mellan Tottenhams Thimothee Atouba och Evertons David Weir*. Dessutom har the FA beslutat stänga av Spurs lagkapten Jamie Redknapp i tre** matcher för sin tuffa tackling på Tim Cahill i andra halvlek.

Tumult uppstod i halvtidspausen när båda lagens spelare var på väg in till omklädningsrummen. Enligt Edman (sagt till Expressen) hade Evertons David Weir* uttryckt en rasistisk åsikt om Atouba som blev vansinnig. Bråket hann dock inte bli särskilt fysiskt eftersom Edman och flera andra spelare gick emellan och försökte lugna sina lagkamrater.

Möjligen kan denna ordväxling mellan Weir* och Atouba ha fått Defoe att reagera så starkt att han sedan i 63:e minuten utmanade Weir i en mycket tuff tvåfotstackling. En tackling som om den träffat Weirs ben mycket väl kunnat förpassa honom till månader av rehabiliteringsträning.

Evertonlaget är numer känt for sitt fysiska mittfältsspel och stämningen blev hätsk i andra halvlek. Spurs visade att man kan också kan spela fysiskt och krigade efter ett ledningsmål i andra halvlek hårt på mittfältet för att bevaka sin ledning. Jamie Redknapps alldeles för tuffa tackling på Tim Cahill borde lett till ett rött kort i 59:e minuten. The FA ger nu Redknapp ett hårdare straff for sin tackling med avstängning i tre matcher. Med matchdomarens godkännade i efterhand kan han i samverkan med the FA uppgradera det gula kortet Redknapp fick till ett rött kort. Detta får ske i efterhand pga dålig sikt vid situationen. Det ska dock sägas att det ej verkade råda dålig sikt vid denna incident). Många Spurssupportrar menar att Redknapps frånvaro ej forsämrar lagets mittfältspel.

Mendes, Davis, Brown, Carrick och Keane kan alla vara aktuella för centrala mittfältspositioner någon gång under matchen mot Portsmouth 18 oktober.

*Fotnot. Motstridiga uppgifter i bl a Sky Sports menar att det var Tony Hibbert och inte David Weir som hade heta meningsskiljaktigheter med Atouba i halvtidspausen. Mer om det via: http://skysports.planetfootball.com/Article.asp?id=229674

**Redknapp blir automatiskt avstängd EN match (nästkommande ligamatch) på grund av att det gula kort han fick i Evertonmatchen var det femte i ordningen denna säsong. Vilka tre matcher den nya domen ska verkställas i fastställs efter slutdom inom ca 2-3 veckor. Redknapp har fjorton dagar på sig att överklaga beslutet.

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.