Spelarbetyg för Chelseamatchen

Tottenham tog en taktiskt triumf mot Chelsea på Stamford Bridge, och lyckades få med sig en pinne hem. Som väntat blev det höga betyg för försvarsspelarna och låga för anfallarna.

Dessa spelarbetyg är satta av delar av redaktionen och styrelsen. Efter varje match sätter varje jurymedlem ett betyg mellan 1 och 10 på varje spelare som spelat mer än en kvart i matchen. Efter att betygen insamlats får man fram ett snittbetyg som avrundas till närmsta 0,5. Om ett par omgångar kommer det så växa fram en snitttopp, där ni kan se vilka spelare som presterat bäst för Tottenham.

Spelarbetyg, Chelsea – Tottenham 0-0 (19/9-04):

Målvakt:

Paul Robinson – 8,5 – Började lite darrigt med att helt missa på en hörna, men spelade upp sig under matchens gång. Kalasräddningar på Lampards frispark och på Drogba(?) friläge från kanten.

Backlinje från vänster:

Erik Edman – 8 – Har ett spel som håller hög internationell klass. Har dock en förmåga att backa för långt bak när han blir utmanad. När får vi se Edman tillåtas att gå framåt offensivt? Vi vet att han vill, men det visar på mognad att han värderar sitt defensiva ansvar högt.

Nourredine Naybet – 7,5 – Den gamla räven styr hela backlinjen som ett gammalt bordsfotbollsspel. Lugn och fin och gör en del avgörande brytningar. Ser ut som "flygvärdinnan från helvetet" när han ställer offside.

Ledley King – 8,5 – Har nått nya höjder under Naybets vingar. Har inte tagit ett steg fel under hela säsongen så också mot Chelsea. Härligt att se att han inte tvekar på att följa med framåt i banan.

Noe Pamarot – 6,5 – Riktigt kraftpaket som nog kommer att bli en tillgång. Stark i kroppen, men missade i markeringen vid ett fåtal tillfällen. Tar kanske sin tid att acklimatisera sig?

Mittfält från vänster:

Thimothee Atouba – 6,5 – Mannen med två styltor till ben. Bra huvudspelare och viktig att använda för att hålla uppe spelet. Men oj, vad trögt det ser ut när han rör sig. Till och med när han skulle byta så tog det enligt uppgifter från Chelsea-lägret nästan en kvart. (Ut 74)

Jamie Redknapp (c) – 5 – Visserligen kan man förstå att han inte vill sin kusin något illa, men ett par tacklingar och lite mer press borde ändå kaptenen mäkta med.

Pedro Mendes – 5,5 – Det är inte alltid han drar ögonen till sig, men han gör alltid ett gediget jobb. Lite synd att han får göra två personers jobb nu när Sean Davis är borta. Med Davis tillbaka kan han nog glänsa lite mer framåt också.

Simon Davies – 6 – Gjorde väl ingen direkt bra match, men det är skönt att det finns någon på mittfältet som inte drar sig för långa löpsträckor. Kan bara bli bättre framöver. Hoppas Dr Cowie gjort ett bra jobb med walesarens smalben.

Anfall:

Robbie Keane – 6 – Hade fått specialorder att ligga lågt i banan och störa Makelele och Lampard i uppspelsfasen. Kanske borde en extra mittfältare fått den platsen. Robbie gör sig absolut bäst i och omkring straffområdet. Får han för mycket tid och yta så blir det för omständigt. Hade Spurs bästa målchans när han för en gångs skull befann sig på rätt plats.

Jermain Defoe – 6 – Var ganska beskedlig. Hårt uppvaktad av Carvalho och fick inte så mycket uträttat. Var på väg att få yta ett par gånger, men Chelseas försvar är ett par klasser bättre än vad han mött tidigare. (Ut 86)

Avbytare:

Michael Brown – 5,5 – Gjorde inget direkt tydligt intryck på matchen när han kom in för Atouba. Var som vanligt förpassad på högerkanten. Varför fick han inte komma in sista 30 och ge lite stål till innermittfältet? (In 74)

Frederic Kanouté – 5 – Spelade mindre än 15 minuter och betygsätts ej. (In 86)

Kommentarer: claesoul

Jacob Rosander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.