Spelarbetyg för Norwich- och WBA-matchen

Tottenham är fortfarande obesegrat efter fem matcher i ligan. Senaste poängen togs i den oavgjorda matchen mot Norwich, en match Tottenham borde ha vunnit. Betyg på spelarnas insatser i den matchen samt den mot WBA har ni här!

Dessa spelarbetyg är satta av delar av redaktionen och styrelsen. Efter varje match sätter varje betygsättare ett betyg mellan 1 och 10 på varje spelare som spelat mer än en kvart i matchen. Efter att betygen insamlats får man fram ett snittbetyg som avrundas till närmsta 0,5. Om ett par omgångar kommer det så växa fram en snitttopp, där ni kan se vilka spelare som presterat bäst för Tottenham.

Spelarbetyg, Tottenham – Norwich 0-0 (12/9-04):

Målvakt:

Paul Robinson – 6,5 – Hade inte överdrivet mycket att göra, men det han gjorde var bra. Bra benparad på Huckerbys friläge nummer ett, men var lite vilsen när Huckerby kom igenom och förbi då King fick rädda.

Backlinje från vänster:

Erik Edman – 7 – Spelande back. Liksom Pamarot okej defensivt, men lider lite av det dåliga kantspelet i offensiven. Vill se Edman komma på överlappande löpningar, eftersom Atouba aldrig tar löpningar.

Nourredine Naybet – 4,5 – Hade det jobbigt mot snabbe Huckerby i andra. Hans brist på snabbhet blev synligt då han var tvungen att ta löpdueller mot Huckerby när denne kom fram på vänsterkanten. Fråga: Varför kommer han så sällan med upp på offensiva hörnor?

Ledley King – 8 – Går från klarhet till klarhet. Har växt flaggstångslängder med det självförtroende som landslagsspelet för med sig. I mina ögon PL´s för närvarande säkraste mittback. Blocken på Huckerbys öppna mål bland det svettigare i år.

Noé Pamarot – 5,5 – Gjorde troligtvis sin bästa (eller minst dåliga, om man så vill) match i Spurströjan hittills. Ett riktigt kraftpaket, som har förbättrat sitt passningsspel sen de två tidigare matcherna. Hyfsad defensivt, men kan komma med högre upp i anfallen.

Mittfält från vänster:

Thimothee Atouba – 6 – Stark i luften och i kroppen. Besitter en hel del tricks, men känns inte naturlig på mittfältet. Måste komma igång med fler löpningar. (In 83)

Jamie Redknapp (c) – 4,5 – Inte tillräckligt bra som "holding" mittfältare och inte tillräckligt kreativ och löpvillig för att agera spelfördelare. Var helt osynlig i delar av matchen och det duger inte. En spelfördelare måste hela tiden vara spelbar och vilja ha bollen.

Pedro Mendes – 7 – Precis lika bra defensivt som han är på att fördela passningar. Stark, elak och smart. Kommer att bli väldigt viktig för Spurs framöver.

Michael Brown – 6 – Sköter sig helt hyfsat på högerkanten. Har dock liksom Atouba problem med att ta löpningar och vara rörlig. Defensivt är han helt klart en tillgång. (Ut 65)

Anfall:

Frederic Kanouté – 5 – Håller för länge i bollen, är för omständig i löpningar och dribblingar. Hade en bra chans att göra mål, men hans självförtroende befinner sig "rock bottom" för tillfället. Måste hitta in i boxen mer. (Ut 72)

Jermain Defoe – 6,5 – För tillfället vårt bästa och enda anfallsvapen. När han har bollen kan allt hända, men bara om han gör det själv. Får ingen hjälp alls av mittfältet. Det måste komma offensiva löpningar som ger Defoe fler alternativ än att gå på mål själv. Släppte bollen mycket fint till Kanouté i en tillfällig glimt av hur det bör se ut.

Avbytare:

Robbie Keane – 5 – Anfallare i Irland, mittfältare i Spurs? Han ligger så långt ner i banan så man undrar lite. Han får bollen, håller i den, dribblar, håller i den lite till och blir av med den. Spelar för svårt i dagsläget. Om han kommer ner och hämtar boll, måste han vända upp spela ut på kanten, ta position framför mål. Idag finns inget av det. (In 72)

Simon Davies – 6 – Får en sexa på grund av att han kom in och gjorde vad en "winge"r ska göra: springa, springa, springa, dribbla en gubbe och slå inlägg. Även om han inte gjorde det så överstyvt så såg man att det var det han ville göra. Vi kan bara hoppas att han får vara hel en säsong, så han kan reproducera sin 2002/03-form. Det kommer att behövas (In 65)

Johnny Jackson – Spelade mindre än 15 minuter och betygsätts ej. (In 83)

Denna gång ska jag be att få tacka "claesoul" för hans kommentarer till spelarnas insatser. Tack, tack!

Slutligen ska jag även presentera de sena spelarbetygen från WBA-matchen. Anledningen till denna försening är att det var väldigt få betygsättare som kunde se matchen. Tyvärr var det bara en person som kunde betygsätta spelarna, men jag väljer att ändå presentera dessa betyg (dock utan kommentarer).

Spelarbetyg, WBA – Tottenham 1-1 (25/8-04):

Målvakt:

Paul Robinson – 7

Backlinje från vänster:

Erik Edman – 8

Nourredine Naybet – 6

Ledley King – 7

Noe Pamarot – 7

Mittfält från vänster:

Thimothee Atouba – 7 (Ut 88)

Sean Davis – 8

Pedro Mendes – 8

Jamie Redknapp (c) – 6 (Ut 78)

Anfall:

Frederic Kanouté – 6

Jermain Defoe – 8 (Ut 67)

Avbytare:

Robbie Keane – 7 (In 67)

Michael Brown – Spelade mindre än 15 minuter och betygsätts ej. (In 78)

Johnny Jackson – Spelade mindre än 15 minuter och betygsätts ej. (In 88)

Jacob Rosander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.