Davenport lånas ut till West Ham

21-årige framtida landslagslöftet Calum Davenport hann knappt hälsa på sina nya lagkamrater innan det blev dags att resa vidare österut i London till West Ham. Arnesen förklarar att han lånar ut den lovande mittbacken för att han ska få regelbunden a-lagsfotboll och samtidigt kunna träna med Spurs då och då för att lära känna vår klubb och spelarna. Detta arrangemang var endast möjligt med geografiskt närliggande klubben West Ham. En klubb som THFC sedan länge har goda relationer med.

Det är i dagsläget ingen som räknar med att Calum kommer peta mittlåset King&Naybet – ett par som faktiskt gör skäl för namnet. Med Gardner frisk som förstareserv blir Davenports möjligheter till a-lagsfotboll mycket begränsad.

Ett bra köp, och en bra lånlösning tillsvidare alltså. Även om Davenports förra klubb Coventry säkert har en annan syn på läget…

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*