Robbie Keane – Ireland's finest

Idag tangerade Robbie Keane Niall Quinn´s rekord i antal gjorda mål i den irländska landslagsdressen när Keano från straffpunkten gjorde sitt 21:a mål i landslagssammanhang.

Efter dagens match mot Cypern kan Robbie Keane titulera sig som Irlands främste målskytt någonsin. I kraft av sitt 3-0 mål tangerade Robbie den gamla Sunderlandanfallaren Niall Quinns rekord på 21 mål i den gröna tröjan.

Efter att Clinton Morrison och en viss Andy Reid fört fram Irland till en tvåmålsledning, fick Keane äran att förvalta den av Damien Duff framtvingade straffsparken för Irland. Framför ögonen på storpubliken på Landsdowne Road blev den 24-åriga Tottenhamhjälten i och med sitt mål Irlands meste målskytt genom tiderna.

Att det kommer att komma fler mål för Irland från Robbie fötter tvivlar vi inte en sekund på och redan i den tuffa bortamatchen mot Schweiz på onsdag kan Keane gå upp i ensamt majestät i fotbollshistorieböckerna.

Värt att nämnas är också att den, för oss Spursanhängare, berömda Andy Reid stod för en galant insats. Med ett stenhårt långskott gjorde han sitt lags 2-0 mål och hans insats kröntes med utnämningen till "Man of the Match".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*