Efter Ziege kommer Ziegler

I går gjorde Tottenham klart med en lovande försvarare och så även idag. Denna gång handlar om den 18-årige vänsterbacken Reto Ziegler från schweiziska Grasshoppers.

Köpet av Ziegler har varit klart sedan några veckor, men enligt den överenskommelsen skulle Ziegler ansluta till Tottenham först i januari, efter att den schweiziska säsongen har slutat. Tottenham ville dock gärna ha Ziegler så fort som möjligt, och efter förhandlingar med Grasshoppers blev övergången framflyttad. Enligt Grasshoppers hemsidan var det även Zieglers önskemål att gå till Tottenham direkt.

Ziegler är född 1986 och beskrivs som en vänsterback som även kan spela yttermittfältare. I Grasshoppers har han spelat sammanlagt 41 matcher (inkluderat Europa-spel). Han har även representerat sitt land på U-17-, U-19- och U-21-nivå.

Med detta köp visar Tottenham att man inte är nöjd med att ha en bra spelare på varje position, utan att man vill ha konkurrens om platserna.

Vi hälsar Reto välkommen till det nya, unga Tottenham och önskar honom lycka till!

Jacob Rosander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*