Davenport nästa man ombord

Tottenham har värvat Coventry's mycket lovande försvarare Calum Davenport och återigen visar man prov på fingertoppskänsla.

21-årige Davenport blir det 13:e nyförvärvet sedan maj, och vi knäpper återigen en del klubbar på näsan. En snabb titt på nätet och man kan se att Aston Villa, Newcastle och Middlesbrough tidigare visat intresse för den unge mittbacken.

Davenport ansluter till övriga nyförvärv (Paul Robinson, Marton Fulop, Nourredine Naybet, Sean Davis, Pedro Mendes, Leigh Mills, Erik Edman, Rodrigo Defendi, Edson Silva, Thimothee Atouba, Noé Pamarot och Michael Carrick) och blir säkert en tillgång i vad som onekligen ser ut som ett av Englands mest intressanta lag.

Davenport är en engelsk U21-spelare och Frank Arnesen var som vanligt glad över värvningen "Han har otrolig talang med speciella kvalitéer. En mycket lovande mittback med bra mentalitet som kommer ge truppen ytterligare bredd."

"Han illustrerar den mentalitet som råder i klubben just nu. Att hitta spelare som håller hög nivå nu, och spelare som håller hög nivå i framtiden."

Davenports ankomst lär innebära att Dean Richards och kanske även Goran Bunjevcevic har gjort sina sista framträdanden i den liljevita tröjan.

Grasshoppers har samtidigt meddelat att Reto Ziegler kommer att ansluta till Tottenham redan under morgondagen, istället för i januari som först var tänkt.

Jan Juhlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.