Celtic vs Tottenham 2-0

På onsdagskvällen åkte Tottenham återigen på en förlust i en träningsmatch. Denna gång var det dock högkvalitativt motstånd, nämligen skotska mästarna Celtic.

Jacques Santini lät idag många av de troliga startmännen på lördag vila, och spelade mer eller mindre med en renodlad reservelva.

Edson Silva

Den första halvleken var rätt så jämn med chanser åt båda håll. Tottenhams vassaste chans var när sydafrikanen Mabizela slog ett lågt inlägg mot första stolpen där Silva mötte. Avslutningen var dock inte tillräckligt bra, utan Celtics målvakt David Marshall lyckades styra bollen utanför stolpen. Även Celtic hade en riktig farlighet när Henri Camara sköt en långskott som Kasey Keller gjorde en fin räddning på. Trots dessa försök var det alltjämt 0-0 i halvtid.

Direkt i andra halvleken byttes den unge brasilianske mittbacken Rodrigo Defendi in tillsammans med nordirländaren Kieran McKenna. Båda dessa stod enligt rapporter för klart godkända insatser som back respektive mittfältare. I den 60:e minuten lyckades så Celtic spräcka nollan genom en soloräd av anfallaren Craig Beattie. Spurs lät sig dock inte nedslås utan hade en farlig chans bara fem minuter senare. Bunjevcevic fick en passning från McKenna längs vänsterkanten och slog ett fint inlägg mot Silva. Silva hann dock inte sätta pannan till, eftersom Marshall kom ut bra. Bara minuten senare slarvade Bunjevcevic genom att slå en hemåtpassning på tok för löst. Den kvicke Camara hann snappa upp bollen och kunde via stolpen göra 2-0. Keller fick dock viss revansch på Camara när han i 87:e minuten lyckades styra dennes volley från nära håll upp i ribban.

Mabizela var idag en av de bättre Tottenhamspelarna, och om inte Kelly och Taricco hinner återhämta sig innan lördagens match, så är det mycket möjligt att han får chansen som högerback. Dean Richards gjorde som vanligt ingen glad, och är redan på god väg att tappa sin (bänk)plats till den unge Defendi. Nu ska man inte dra för stora växlar av en halvlek, men Defendi är utan tvekan en av de mest lovande spelarna i Spurs. Det är mycket möjligt att han kommer att ges speltid redan under hösten.

Detta var den sista matchen som Santini hade på sig att bekanta sig med sina spelare innan det stora eldprovet mot Liverpool på lördag.