Jankulovski eller Reid? svaret blev – Atouba!

Jankulovski eller Reid?
Svaret på frågan om vem som är tänkt att bli det starka vänstermittfältarkortet i vår nya Tottenhamkortlek blev FC Basels 22-årige vänsterfotade afrikan Atouba.

Arnesen och hans nya mannar har börjat samla på sig "vänsterfötter" vilket verkligen saknades under förra årets katastrofsäsong.

Erik Edman som vänsterback har nu följts av Kameruns 22-årige landslagsvänsterytter Thimothee Atouba från schweiziska ligamästarna FC Basel.

Atouba har spelat för Kameruns landslag vid tolv tillfällen och känner sig enligt Arnesen bekväm med att spela både vänsterback och vänstermittfältare.

Atouba spelade i UEFA-cupen förra säsongen och startade tio av tolv gruppspelsmatcher för sitt FC Basel i Champions League-säsongen 2002/2003 mot bl.a. Manchester United och Liverpool. Han gjorde då mål mot Liverpool och bidrog till att Basel avancerade i Champions League.

Det är ännu oklart om kontrakterandet av Atouba automatiskt innebär att Udineses vänstermittfältare Marek Jankulovksi är avskriven från Tottenhams transferönskelista. Det är dock troligt då Marek kan ha varit övervärderad av sin klubb Udinese med rykten om en prislapp melllan 7-10 miljoner pund.

Vi önskar Thimothee Atouba lycka till i vårt "nya" Spurs!

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.