Arnesen rosar Edman

Tottenhams sportchef Frank Arnesen har bara gott att säga om vår senaste värvning Erik Edman. ”Han är en väldigt bra, pålitlig spelare”, menar Arnesen.

Sent på fredagskvällen var övergången från Heerenveen klar, och i söndags deltog Spurs färske svenske vänsterback Erik Edman i det första träningspasset med sina nya lagkamrater på White Hart Lane.

Frank Arnesen har mycket god koll på Edmans kapacitet från tiden i Holland, och är oerhört glad över sin senaste värvning:

”Erik är självklart en spelare jag känner till mycket väl. Han spelade för Heerenveen, ett lag jag såg varje vecka, och han är en väldigt bra, pålitlig spelare. Han har god karaktär och är vänsterfotad – vi har sökt efter spelare för vår vänsterkant. Jag är glad över att vi kom överens snabbt med Heerenveen och med spelaren – det här är en mycket bra värvning.”

Arnesen menar att spelartruppen nu börjar ta form, och Erik kommer att ge laget fler valmöjligheter på vänsterkanten.

”Vi har släppt några spelare i sommar, och steg för steg behöver vi hitta en balans i truppen, och detta jobbar vi nu med – steg för steg. Med Paul Robinson, Sean Davis, Pedro Mendes och nu Edman så tycker jag det ser bättre och bättre ut för varje dag.”

”Erik gillar att gå på offensiven och är en skicklig passningsspelare. Han kan den här sortens fotboll och kommer inte ha några problem att anpassa sig. Han talar språket – precis som Pedro – och detta hjälper dig att bli hemmastadd. Pedro är redan en av grabbarna, och Erik kommer också finna sig tillrätta snabbt.”

”Jag är väldigt glad över den här värvningen.”

Henrik Thunberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.