Rangers FC vs Spurs 2-0

Onsdag 28 juli 2004
Ibrox Stadium
35 750 åskådare

Spurs åkte på stryk i träningsmatchen mot ett heltaggat Rangers. Våra liljevita hjältar har haft det jobbigt under försäsongen med både halvtaskiga resultat och skador. Inte blev det bättre av att vår stjärna Robbie Keane var tvungen att utgå efter 28 minuters spel.

Matchen spelades på Ibrox Stadium i Glasgow inför 35 750 åskådare. Spurs startade klart godkänt med fint passningsspel mellan nyförvärven Sean Davis och Pedro Mendes. Efter hand stegrades tempot och Rangers aggressivitet gav resultat. I 24:e matchminuten Nacho Novo snappade upp bollen efter ett missförstånd mellan Ledley King och Anthony Gardner. Novo kom fri mot mål och gjorde inget misstag utan satte bollen bakom en chanslös Paul Robinson.

Fyra minuer senare kom Spurs fram på högerkanten genom effektivt kombinationsspel av Stephen Carr och Rohan Ricketts. Bollen hamnade hos Robbie Keane som avlossar ett skott. Tyvärr blockeras skottet av Marvin Andrews och i situationen skadas Keane. Troligtvis handlar det om en stukning, och i värsta fall ett ledband.

Stundtals hettade matchen till rejält och en av stridstupparna var Sean Davis. Det låter positivt. Aggressivitet, hjärta och mod är något som Spurs kommer att behöva i Premier League.

Strax innan halvtidspaus sprang Peter Løvenkrands förbi Carr på högerkanten och kunde lyfta in bollen till Dado Prso som med lätthet kunde stöta in 0-2.

I andra halvlek hade Spurs några chanser att reducera genom Jermain Defoe och Ricketts men det ville sig inte. Skadeläget blev istället mer prekärt. En kvart innan slutet haltade Dean Marney ut efter en brutal tackling av Løvenkrands. Ett djupt sår i knäet var orsaken.

Låt oss verkligen hoppas att skadeförbannelsen snart upphör……Det börjar bli en aningen tjatigt!

Spurs XI (4-4-2)

Paul Robinson

Stephen Carr
Ledley King
Anthony Gardner (Marcel McKie 83)
Goran Bunjevcevic

Rohan Ricketts
Sean Davis (Gary Doherty 77)
Pedro Mendes (Mbulelo Mabizela 63)
Johnnie Jackson

Robbie Keane (Dean Marney 29, Mark Hughes 75)
Jermain Defoe

Mikael Nilsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*