Stevenage Borough vs Tottenham Hotspur 1-2

Så fick slutligen Jacques Santini sin första vinst som manager för Tottenham. Efter mål i vardera halvlek av Robbie Keane och Jermain Defoe fick Conference-laget Stevenage Borough
se sig besegrade.

20:e juli 2004 klockan 20.30
Broadhall Way

7 044 åskådare

Slutresultat 1-2
Halvtid 0-1

Mål:

0-1 Robbie Keane (straff) 18:e minuten
0-2 Jermain Defoe 84:e minuten
1-2 Quailey 88:e minuten

Varningar:

Laguppställning Spurs:

———————————————Kasey Keller———————————————

Kelly (ut 45)——O´Donoghue (ut 45)———Bunjevcevic (ut 45)——-Taricco (ut 45)

Marney (ut 45)———-Mendes (ut 45)———-Yeates (ut 45)————-Jackson (ut 45)

————————————-Malcolm———-Keane (ut 45)——————————

Subs:

Phil Ifil (in 45)
Mbulelo Mabizela (in 45)
Gary Doherty (in 45)
Marcel McKie (in 45)
Kieran KcKenna (in 45)
Rohan Ricketts (in 45)
Mark Hughes (in 45)
Jamie O´Hara (in 45)
Jermain Defoe (in 45)

Laguppställning Stevenage:

Woodman, Warner, Gregory (–> Gould, 62), Quinn (–>Nurse, 67), Rogers,
Hocking (–> Goodliffe, 65), Brady (–> Boyd, 45), Gruff (–> Quailey, 45),
McAllister (–> Hanlon, 45), Elding (–> Maamria, 45), Bulman (–> Hodgson, 71).

Försäsongsmatcher mellan Tottenham och Stevenage Borough är lite av en tradition nu för tiden. Det har nog mycket att göra med det faktum att Spurs väljer att spela sina reservlagsmatcher på just Broadhall Way.
Matcherna slutar oftast med Spurs-vinst och så även denna gång. Detta var dessutom den första vinsten med Jacques Santini vid rodret. Även om man inte ska fokusera allt för mycket på resultaten vid försäsongsmatcher så är det alltid skönt och bra för självförtroendet att få vinna sina matcher. Och efter två oavgjorda och en förlust i Sverige så var det på tiden.

Spurs ställde upp med i stort sett två lag, ett i vardera halvlek. Det var bara Kasey Keller och Michael Malcolm som fick stanna på planen under hela matchen.
Den första halvleken var en relativt seg tillställning med få riktiga målchanser åt något av hållen.
För Spurs räkning var det Robbie Keane som stod för chanserna och det var även han som inledde målskyttet i den 18:e minuten. Johnnie Jackson fick en långboll på vänsterkanten, nicktouchade sig förbi sin motståndare och tog sig in i straffområdet. Det efterföljande inlägget träffade, som vanligt när det gäller JJ, ingen Spurslirare, men tog däremot på handen på Stevenagespelaren Warner och domaren dömde mycket riktigt straff till Spurs.
Robbie Keane stegade fram satte den i målvaktens högra hörn. 1-0 till Tottenham och Robbie Keanes första mål under försäsongen var ett faktum.
Keane hade dessutom ett mäktigt volleyskott mot mål under första halvlek, men kunde endast se den gå strax ovanför ribban hos Woodmans målbur.
Pedro Mendes gjorde sin debut från start i den vita Kappatröjan och ska enligt rapporter ha varit ganska inflytelserik på mittfältet, med framför allt bra passningsspel. Det är mycket möjligt att vi i Mendes har hittat den playmaker som vi saknat så, då Jamie Redknapp varit skadad stora delar av föregående säsonger.

Stora förändringar skedde i halvtid där hela backlinjen och hela mittfältet byttes ut. In kom bland andra Mbulelo Mabizela, Jermain Defoe och Rohan Ricketts.
Med detta höjdes tempot i matchen och Ricketts hade ett par chanser, men lyckades inte få till det lilla extra i avslutningarna.
Även Stevenage kom nära ett mål i upptakten genom inhopparen Hanlon. Men Keller lyckades tänja ut sig och tippa skottet via ribban ut till hörna.
Jermain Defoe fortsatte med den fina form han visade mot FC København och höll Stevenageförsvaret sysselsatta. I den 57:e minuten kom han nära att göra sitt andra mål under försäsongen när han sköt ett kraftigt skott strax utanför och i den 77:e minuten var det målvakten Woodman som stod i vägen efter att Defoe gjort bort två försvarare inne i straffområdet.
Det dröjde fram till den 84:e minuten innan de 7044 i publiken fick se nätrassel igen. Även denna gång var det Stevenage som fick plocka ut bollen ur eget mål. Upptakten kom genom en lång djupledslöpning in i banan av Rohan Ricketts som lyckades hitta en anstormande Jermain Defoe. Defoe missar inte tre chanser i rad och när han väl skakat av sig sin bevakning för att komma fri med målvakten kunde han placera in 2-0 för Spurs. Defoe visar gång på gång att han är en riktigt vass avslutare och om han är så här vass vid den här tiden på säsongen så gäller det för Sami Hyypiä och Stephane Henchoz att stå på tårna när Liverpool ställs inför den unga engelsmannen den 14:e augusti.

Stevenage skulle dock inte gå tomhänta från denna drabbning. I den 88:e minuten fick Quailey bollen från Nurse vid straffområdeshörnet. Vid en mot en med Keller såg Quailey till att kallt vänta ut Keller för att sedan chippa bollen i mål över då vågräta amerikanen.

Nu väntar fyra dagars träning för Spurs innan man beger sig till Hull för nästa träningsmatch. Där ställs man bland annat mot forne Spursförsvararen Alton Thelwell.
Matchrapport från Hullmatchen publiceras på spurs.se under lördagskvällen.

Av Claes Persson för spurs.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*