Matchrapport: Falkenbergs FF vs Spurs 1-1

Santini och hans stora tränarstab ställde nästan bara ungdomar på planen mot Falkenbergs FF. 1-1 blev det rättvisa resultatet efter att ynglingen Lee Barnard först nickat in 0-1 i 21:a minuten. Glädjande nog bar fler än 1000 av de totalt 1654 åskådarna Spurströjor och halsdukar!

Falkenbergs FF vs Spurs 1-1
13 juli
Falkenbergs idrottsplats

1654 åskådare

Slutresultat 1 – 1
Halvtid 0 – 1

Mål:
0-1 Lee Barnard 22:a minuten
1-1 Björn Carlsson 69:e minuten

Varningar:
Marcel McKie 33:e minuten
Mark Yeates 45:e minuten

Laguppställning Spurs:

MV. Robert Burch

HB. Stephen Kelly (ut 45)
MB. Paul O´Donaghue
MB. Goran Bunjevcevic (C) (ut 45)
LB. Marcel McKie (ut 45)

HM. Dean Marney
IM. Mark Hughes
IM. Johnnie Jackson
VM. Rohan Ricketts (ut 45)

AC. Lee Barnard (ut 67)
AC. Mark Yeates (ut 67)

Reserver:

Kasey Keller
Gary Doherty (in 45)
Phil Ifil (in 45)
Jamie O´Hara (in 45)
Jamie Slabber (in 45)
Owen Price (in 67)
Michael Malcolm (in 67)

Så inledde då Spurs sin försäsong med att åka på träningsläger i Sverige. Motståndet i den första träningsmatchen stod superettanlaget Falkenbergs FF för. De 1654 i publiken som kom till Falkenbergs idrottsplats med förhoppningar att få se storstjärnor som Robbie Keane, Jermaine Defoe och nyförvärven Pedro Mendes och Sean Davis fick se sig besvikna.
Jacques Santini valde istället den här matchen till att ta en titt på de yngre spelarna i klubben, så det var i bästa fall ett reservlag som stegade in för att möta FFF.

Spelare som Rohan Ricketts, Goran Bunjevcevic, Johnnie Jackson och Stephen Kelly med viss rutin från Premier League varvades med yngre förmågor som Marcel McKie, Paul O´Donaghue och nordirländaren Mark Hughes. Som sagt kanske en besvikelse för den som kom för att se Spurs Premier League-lag, men de mer initierade Spursfansen tyckte nog att det var intressant att se spelare som man inte haft chans till tidigare. Matchen i sig var en ganska slö tillställning där man kan säga att lagen hade varsin halvlek.

Det var Spurs som började matchen bäst, med framförallt inspirerande spel på högerkanten genom backen Stephen Kelly, kraftpaketet Dean Marney och anfallaren Mark Yeates. Spelare som samtliga står och knackar på dörren till Tottenhams förstaelva.

Första målchansen i matchen stod dock Falkenbergs FF för; I den 7:e minuten rann kvicke Daniel De Stefano igenom Spurs försvar och kom fri med Robert Burch. Burch lyckades med nöd och näppe tippa De Stefanos kyliga lobb i ribbkrysset.

Spurs första målchans lät sig inte heller vänta på sig då Bunje fick se sin nick stryka strax utanför målvaktens högra stolpe.
Det mesta spelet var förlagt till Falkenbergs planhalva där Spurs mittfält försökte hitta luckor i FFF´s försvar. Samtliga mer offensiva mittfältarna såg pigga och idérika ut och förutom nämnda Marney, så såg Johnnie Jackson bra ut i sin, till dagen i ära, offensiva innermittfältsposition, medan unge nordirländaren Mark Hughes, med sin något ovanliga löpstil, såg till att ta hand om de mer defensiva uppgifterna på mittfältet.
I den 22:a minuten fick till slut Spurs utdelning på sitt pigga spel. Efter fint förarbete och inlägg av Marcel McKie kunde Lee Barnard relativt obevakad stöta in 0-1 på halvvolley från sex meter.

Det var nära att FFF replikerade direkt då hemmalagets Peter Karnell hade ett skott strax över Burch mål från 25 meter.
Under halvlekens sista femton minuterna försökte Spurs utöka sin ledning och i den 34:e minuten fick Lee Barnard sitt andra mål bortdömt för offside, och även Marcel McKie var extremt nära att sätta en fräck lobb från 35 meter.

Som sig bör i träningsmatcher av det här slaget gjordes det en hel del byten i halvtid där vi fick se Bunjevcevic, Ricketts, Kelly och McKie bereda plats för Gary Doherty, Jamie Slabber, Jamie O´Hara och Phil Ifil.

Det fina spelet på mitten vi fick se i första halvlek försvann till viss del när Rohan Ricketts gick ut och Johnnie Jackson fick ta sig ner på vänsterbacken. Inbytta O´Hara kunde inte få fart på anfallen vilket gjorde att Dean Marney allt som oftast tog ett par steg in i mitten från sin plats på högerkanten. Även Mark Yeates såg lite ovan ut på vänsterkanten där han fick gå ner för att ge plats åt Jamie Slabber på topp.

Samtidigt som Spurs spelade sämre så började Falkenberg spela bättre, och man kunde under andra halvlek se skillnaden på matchtempo hos de båda lagen. Falkenberg är mitt inne i säsong i Superettan och Tottenhamspelarna hade tre träningspass i benen efter ett par veckors semester.
FFF såg även till att utnyttja sin fysiska överlägsenhet mot de unga killarna som Jacques Santini mönstrade.

En spelare som blev tungan på vågen för Falkenberg var deras nyförvärv David Elm. Den store anfallaren visade sig vara ett ständigt orosmoln för Spurs försvar. Att Doc dessutom såg ut som han aldrig sett en fotboll i hela sitt liv hjälpte föga. Junioren Paul O`Donaghue såg ut som rena rama Nesta bredvid Ginger Pelé. Doc passade bort bollar på löpande band och trots (eller på grund av) sin fysiska storlek kunde han inte komma före sin anfallare på bollen någon gång, utan lyckades i stället bara orsaka frispark till FFF.

Det var nämda Elm som låg bakom Falkenbergs kvitteringsmål i den 69:e minuten. Upprinnelsen till målet var en felpass från Jamie O´Hara på mitten av egna planhalvan. I stället för till sin tänkta adress, landade bollen hos fötterna hos Elm som tog sig in i straffområdet. Phil Ifil lyckades bryta, men bollen gick oturligt snett inåt bakåt där falkenbergaren Björn Carlsson kom och lyckades placera bollen bakom en chanslös Robert Burch.
De tio minuterna som föregick målet hade Falkenberg haft minst tre kvalificerade målchanser och kvitteringen var mer än rättvist.

I den 67:e minuten hade dessutom Lee Barnard och Mark Yeates blivit utbytta mot Owen Price och Michael Malcolm vilket gav Spurs anfall än mindre tyngd.
Det var ändå bud på fler mål från båda lagen. Bäst chans hade Falkenberg då man fick en gratischans i den 80:e minuten när Jacko halkade vid nertagningen av en bakåtpass. Bollen föll till Falkenbergs Mehmet Mehmet, men det efterföljande skottet smet utanför den vänstra stolpen.

Det var ändå Spurs som avslutade matchen bäst och man hade bland annat två bra målchanser. Först hade Mark Hughes en nick på mål efter inlägg från Ifill på högerkanten.
Ett par minuter senare fick Dean Marney öppet skottläge i vänstra delen av straffområdet. Han lyckades inte placera bollen bra nog och målvakten kunde freda sitt mål med en fin fotparad.

Spurs borde nog ha fått en frispark i bra läge strax utanför straffområdet när Jacko blev dragen i tröjan vid framspelningen till Marney. Men man kan inte få allt.

Slutresultatet 1-1 var ändå rättvist.

Bäst för dagen i Spurs var Dean Marney, som visade att han är en spelare som mycket väl kan figurera flitigt i A-laget under den kommande säsongen. Fysiskt stark och med ett bra spelsinne.

Även Stephen Kelly såg riktigt bra ut i första innan han fick lämna planen och namnen Carr kan nog räkna med en hård kamp om högerbacksplatsen framöver. Mark Hughes såg intressant ut som defensiv mittfältare och om några år, med åtskilliga kilon extra muskler och betydligt mer erfarenhet, kan han nog bli en hygglig spelare. Han kan nog räkna med att få spela mycket för reserverna den här säsongen.

Största besvikelsen i Spurs var, utan tvekan, Gary Doherty. Han är pinsamt långsam och är så dålig med boll att jag inte kan se att han har något att göra i A-laget framöver. Han kommer, med allra största säkerhet, att följa sin största supporter, David Pleat, ut ur klubben.

Claes Persson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*