Fler spelare på väg

THSS passade på att snacka med Jacques Santini dagen efter matchen mot Falkenbergs FF och fransmannen gav ett harmoniskt och positivt intryck ”Det är fortfarande mycket nytt för mig, och många nya ansikten, men jag trivs jättebra, och det känns mycket bra att vara här i Sverige."

THSS passade på att snacka med Jacques Santini dagen efter matchen mot Falkenbergs FF och fransmannen gav ett harmoniskt och positivt intryck ”Det är fortfarande mycket nytt för mig, och många nya ansikten, men jag trivs jättebra, och det känns mycket bra att vara här i Sverige. Det är viktigt för oss ledare att lära känna varandra, och även att bedöma truppen som den ser ut idag”

Santini medgav att han fortfarande hade en del att fundera på kring vad Tottenham behövde och hur laget kommer spela, men han såg mycket positivt på framtiden ”Visst Tottenham är en stor klubb, och vi borde spela i Europa, och det är vår målsättning att vi skall göra det, men det är alldeles för tidigt att säga om vi kommer att hamna tolva, tia eller trea”, sa den karismatiske tränaren på lite knackig engelska.

Santini sade sedan det som många Tottenhamfans hoppades få höra ”Jag kommer att sätta mig ner tillsammans med Martin och Chris och diskutera och analysera situationen efter de första fem träningsmatcherna, det vill säga de i Sverige och de mot Hull och Sheffield United (matchen mot Stevenage tycks därmed inte räknas). Därefter kommer vi att diskutera med Frank and Daniel. Vi hoppas kunna ta in 3-4 nya spelare, och det innebär ju också att några spelare i truppen antagligen kommer att lämna laget. Så är det i fotboll”

Santini tycks vara väldigt fokuserad som coach och på en direkt fråga om Tottenham kommer spela som Frankrike gjorde under EM så viftade han bara med händerna och sade ”Det var då, och det är inget jag pratar om nu. Jag är manager för Tottenham Hotspur och det är mitt fokus just nu. Vi skall bygga ett starkt lag, som håller i längden.”

Efter att ha vänt på frågan och frågat om Santini’s Tottenham kommer att spela fotboll ”The Tottenham Way” så berättade Santini ”Jag vet inte idag hur vi kommer att spela. Jag kommer att se vilka spelare som finns tillgängliga och det kommer i viss mån att styra vårt spelsätt. Visst har jag mina idéer och tankar, men det gäller att inte bli för inrutad. Det finns en hel del jobb att göra för att bygga ett starkt lag, men jag hoppas att fansen inom 1-2 månader kommer att se ett mycket bra fotbollslag”

På frågan om matcherna mot Arsenal innebär något särskilt så skrattade Santini och sa ”Tja, för fansen är det ju väldigt speciella matcher, men det är bara två matcher av 38 som skall spelas, men visst vinner vi matcherna mot Arsenal så är jag lycklig och glad”

Santini berättade också att fansen som kommer till Nya Ullevi på torsdag kan förvänta sig att se ett mycket starkt lag ”Ja, det blir så. Att spela tre matcher under 5 dagar är tungt och inte bra för a-lagsspelarna, men förutom vissa skador så kommer bästa laget att spela, sedan får vi utvärderna de första två matcherna inför lördagens match”

En munter Santini avslutade samtalet med lite sekretessstämplade skämt, innan han frågade ”Hur var min engelska idag? Det är bara min andra presskonferens på engelska, men jag övar och övar och det är stimulerande och viktigt för mig att kunna uttrycka mig på det sätt jag vill”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*