Tottenham visar intresse för EM-hjälte

Enligt den grekiske mittbacken Traianos Dellas, som hade stor betydelse i sitt lands stora succé i EM, ska Tottenham vara en av de klubbar som har gjort förfrågningar om hans tillgänglighet.

Traianos Dellas var en av de absolut bästa mittbackarna i årets EM-slutspel i Grekland. Och med tanke på att han haft väldigt svårt att ockupera en plats i sitt klubblag Roma, är det inte konstigt att europeiska toppklubbar har gett sig in jakten på hans signatur.
En av dessa klubbar ska enligt Dellas själv vara Tottenham Hotspur.
Men den reslige greken verkar inte vara ett dugg intresserad av att återvända till England, där han tidigare spelat för Sheffield United, utan vill hellre stanna kvar i Roma och försöka imponera på den nya managern Cesare Prandelli.

Kanske är det lika bra det. Även om Dellas imponerade otroligt under EM känns det lite som Dellas är en sådan spelare som "dansade en sommar". Som kom fräsch och utvilad från Cappellos frysbox till EM. Där spelade han i en position som i mångt och mycket är utdöd i dagens fotboll. Nämligen liberon, med man-man markerande försvarare framför sig.
Den positionen finns i alla fall inte i Tottenham. Glenn Hoddle ville göra ett försök med libero och värvade Bunjevcivic, men det slog inte alls väl ut.

Jag är ändå oerhört imponerad av Dellas – och Greklands – EM-turnering och jag hoppas han lyckas ta en plats i Roma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*