I backspegeln…

Vi rotar lite i Tottenhams långa historia – vad har hänt just denna månad?

3 juli 2001: Den onämnbare lagkaptenen har den dokumenterat dåliga smaken att gå till den onämnbara klubben på fri transfer som Bosman. Det är svårt att föreställa sig hur någon Tottenhamsupporter någonsin ska kunna förlåta honom.

10 juli 1978: Efter att VM i Argentina avslutats, med värdarna som slutliga vinnare, slår Tottenhams manager Keith Burkinshaw till och köper loss mittfältarna Ricardo Villa och Osvaldo Ardiles från Racing respektive Huracan. Ricky och Ossie, som de kärleksfullt döptes till av Spursfansen, kom att bli viktiga kuggar i de upplagor av Tottenham som skördade cupframgångar i början av 80-talet. Ingen glömmer Ricky Villas solonummer mot Manchester City i FA-cupfinalen 1981…

17 juli 1999: Tottenham spöar Lysekils FF med 7-1 i en träningsmatch på försäsongen. Vår blonde norrman Steffen Iversen var i gott slag och stänkte in ett hattrick, en bedrift som han såg till att upprepa i påföljande träningsmatch, 3-0 mot GAIS. Iversen, som värvades av Gerry Francis från Rosenborg i december 1996, var länge ett löfte…som sedan blev en förhoppning…som sedan…ja. Skador kom att kanta hans sejour i Spurs, ett öde han som bekant delat med alltför många spelare hos oss de senaste säsongerna.

21 juli 1964: Genom en tragisk olycka förlorar Tottenham en av de tongivande spelarna från den trupp som bl.a. vann ”the double” säsongen 1960-61. John White, 22 gånger landslagsman för Skottland, avlider då han träffas av blixten under en golfrunda vid Enfield. White, som kallades ”the Ghost” för sin förmåga att dyka upp ur tomma intet på planen, gjorde över 200 matcher och mer än 40 mål för Spurs. Han blev endast 27 år gammal.

Henrik Thunberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.