Välkommen hem till T.H.S.S.

1 juni 2004 föddes den officiella svenska supporterklubben Tottenham Hotspur Supporters Sweden (THSS). 1 juli 2004 föddes den officiella supportersajten.

Alla "glory days" och ett antal godhjärtade försök genom historien till trots, var det först 1 juni 2004 som en officiell svensk supporterklubb för det stolta Tottenhamlaget föddes. En klubb för såväl veteraner som för nyfrälsta.

Supporterklubben THSS ska verka för att föra fram Tottenham Hotspurs goda anseende i Sverige och omvärlden. Supporterklubben är en klubb där alla är välkomna, oavsett hur mycket engagerad man är i fotbollslagets dagliga äventyr. En klubb av supportrar – för supportar. På det 90 minuter långa (vad annars?) styrelsemötet klubbades 1 juni en entusiastisk styrelse fram.

Supporterklubben ska verka för att föra fram Tottenham Hotspurs goda anseende i omvärlden. Supporterklubben är en klubb där alla är välkomna, oavsett hur mycket engagerad man är i fotbollslagets dagliga äventyr. En klubb av supportrar – för supportar.

THSS tog över ansvaret för innehåll på webdomänen spurs.se från den hängivne Tottenhamsupportern och skribenten Per Gravenius. Per var en av de första eldsjälarna som startade och tog ansvar för en websajt för svenska Tottenhamfans under sportportalen svenskafans.com. Några år och många vackra ord skrivna i besvikelse och glädje senare gav de trogna supportrar som skrivit och drivit svenskafans.coms Spurssajt Mathias Bridfelt inspiration att satsa hårt på att initiera supporterklubben THSS.

Efter många samtal och mycket research började en stark, erfaren, hungrig organisation ta form. En styrelse med mycket kontakter, öppna sinnen och stor geografisk spridning. I diskussion med engelska moderklubben THFC beslutade vi att THSS föreningsår löper mellan 1 juli – 30 juni. Följdaktligen blir första föreningsåret 1 juli 2004 – 30 juni 2005.

Vi tycker att tillfället är väl valt med tanke på den nystart som vår moderklubb gör i sommar med Frank Arnesen som sportchef, Jacques Santini som ny tränare, Martin Jol som ny assisterande coach och Clive Allen som utvecklingsansvarig tränare för våra lovande ungdomsspelare. Den största förändringen i organisationen på väldigt många år.

Lägg därtill troliga stjärnspelarförvärv till det redan yngsta, mest intressanta, mest brittiska laget i Premier League!

THSS får dessutom en drömstart i och med att Tottenhams hela spelartrupp förlagt en sommarträningsvecka i Sverige med tre matcher 13, 15 och 17 juli i resp Falkenberg, Göteborg/Ullevi och Trollhättan. Intresset blir stort med tanke på alla nya stjärnglittrande namn som knutits till klubben och i svallvågorna av EMslutspelet där bl a Santini, Helder Postiga och Ledley King medverkat.

Vi söker nya hungriga redaktionsmedarbetare/skribenter till nya spurs.se, men självklart hoppas vi och tror att alla som senaste åren på svenskafans.com byggt en Spursplattform och skapat möjligheterna för vår nya supporterklubb THSS, kommer bidra med sina vassa pennor, slipat snack, goda humör och allmän trivsel.

Vårt mål är att THSS kommer bli den mest levande och stolta supporterklubben i Sverige.

Vi ses i sommar!

Liljevita hälsningar
THSS styrelse
Jan, Peter, Mikael, Mikael, Mikael, Magnus och Mathias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*